• Musis@Meteren-class

Muziekcursus in Meteren

METEREN Binnenkort start voor de elfde keer de Music@Meteren-class, het algemene introductiejaar voor muzikanten in de dop van de muziekvereniging in Meteren.

Kinderen vanaf 7 jaar maken tijdens de cursus kennis met allerlei aspecten van muziek, onder andere spelen op de blokfluit, percussie, zingen en het lezen van noten. Daarnaast zijn er demonstraties met verschillende instrumenten die de kinderen uiteraard ook mogen proberen. Tijdens de cursus treden de kinderen ook een paar keer op, samen met jeugdorkest M-tastic!, met als afsluiting een spetterend optreden in juni tijdens Kids in Concert, waar alle deelnemers hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

De lessen worden gegeven door Sylvie de Lyon, iedere dinsdag aan het eind van de middag in de Mr. Aafjesschool, bijgebouw, eerste verdieping.

Meedoen met de proefles kan op 12 september, aanmelden via muziekverenigingmeteren@gmail.com. De cursus start op 19 september.

Een ander mogelijkheid om gezellig muziek te maken is bij het jeugdorkest M-tastic!. Muzikanten (jeugdig of minder jeugdig) die reeds ergens een basis-muziekopleiding hebben gevolgd en die graag in groepsverband muziek willen maken kunnen zich hiervoor aanmelden. Het jeugdorkest repeteert onder leiding van Sylvie de Lyon wekelijks op dinsdag tussen 18:45 - 19:45 uur in het Dorpshuis, Achtersteweg 17 in Meteren.

Info: www.muziekverenigingmeteren.nl of Facebookpagina www.facebook.com/MuziekverenigingMeteren

Foto: leerlingen van M@M-class 2016-2017 tijdens hun optreden.