Muziekdag Rumpt: Speel mee in het orkest

RUMPT Musici van alle leeftijden en uit het hele land kunnen zaterdag 9 april meedoen aan de eerste Muziekdag van Rumpt. Tijdens deze dag kan men vanaf 10:00 uur meespelen in het symfonisch orkest, dat speciaal voor deze dag wordt samengesteld met strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, gitaar, piano en slagwerk, waarbij de musici minstens op A-niveau spelen. Gedurende de dag worden er samen enkele muziekstukken ingestudeerd, waarbij gekozen is voor een repertoire dat varieert van Mozart's "Eine kleine Nachtmusik", via volksmuziek uit de Balkan, tot "Crocodile Rock" van Elton John. De muziek wordt van tevoren toegestuurd, zodat men zich, eventueel met behulp van zijn of haar docent, kan voorbereiden.

Deze muzikale zaterdag wordt georganiseerd door Bart van den Goorbergh (trompettist en dirigent), Gerianne Wigboldus (violiste) en Marilou Krouwel (fluitiste en dirigente). Zij brengen alledrie hun expertise mee die zij tijdens deze dag zullen inzetten:

Bart van den Goorbergh dirigeert van symfonieorkest tot en met Bigband. Het leiding geven aan muzikanten, jong en ouder is zijn passie. Ook als trompettist geeft hij regelmatig acte de présence.

Gerianne Wigboldus is viooldocente en violiste. Muziek maken vindt ze het leukste en mooiste wat er bestaat. Haar liefde voor muziek deelt ze graag met anderen, via haar lessen en als uitvoerder.

Marilou Krouwel is als musicus op diverse terreinen actief: Naast haar werkzaamheden als koor- en orkestdirigente is zij uitvoerend en docerend fluitiste en coacht zij diverse ensembles. Ook begeleidt zij jong muziektalent.

De Muziekdag begint om 10:00 uur, gedurende de dag vinden er groepsrepetities en tutti-repetities plaats, waarna de dag om 16:00 uur wordt afgesloten met een concert in het Rumpts Kerkje aan de Schuttersteeg 2. Om een goede balans in het orkest te verkrijgen, is het aantal deelnemers per instrument-groep beperkt. Kosten voor deze Muziekdag, inclusief lunch, zijn € 20,- voor deelnemers t/m 20 jaar, mensen van 21 jaar en ouder betalen € 25,- (incl. btw) Aanmelden en meer informatie via: bvdgoorbergh@gmail.com / 06-55544418 / 0345-504608 www.speelviool.nl en www.mariloukrouwel.nl