• Janus Visser/BDU

MVV'58 clubicoon verongelukt

METEREN Dit weekend is MVV'58 clubicoon Piet Diks op 71 jarige leeftijd bij een noodlottig ongeval met zijn fiets verongelukt. Met voetbal, schaatsen en fietsen was Diks een fervent en actief sportliefhebber en ook via MVV'58 breed bekend in de regio.

Na zijn verhuizing vanuit Schalkwijk naar de Betuwe voetbalde Piet Diks vanaf 1976 jarenlang in de hoofdploeg van MVV'58 tijdens de tweede glorieperiode van de Meterense club. Tot heel recent speelde hij nadien in het vijfde elftal (veteranenteam) van MVV'58 in de competitie wekelijks zijn wedstrijd en werd daarvoor rond zijn 70e verjaardag nog gehuldigd. Piet Diks zat jarenlang in het MVV'58 hoofdbestuur, maakte deel uit van de MVV'58 Raad van Advies en droeg ook als vrijwilliger intensief bij aan de club zoals bij de opleiding van de jeugd van de Meterense vereniging.

Zijn volkomen onverwachte overlijden is een enorme klap voor MVV'58 maar zeker nog meer voor de familie Diks, die twee jaar terug ook al zo werd getroffen door de tragedie rond de zoektocht naar en de dood van de 44-jarige zoon Patrick Diks, ook al een ex-speler van MVV'58 uit de hoogtijperiode van de club. MVV'58 heeft in verband met het overlijden van Piet Diks alle activiteiten voor deze week en de komende periode aangepast.