Na getuigemelding twee autoinbrekers aangehouden

GELDERMALSEN Vrijdagnacht rond 04.45 uur meldde een alerte getuige dat op de Dijkmanszoet in Geldermalsen een ruit van een auto was ingeslagen en twee personen waren weggerend. Surveillerende agenten die poolshoogte namen troffen in de omgeving Coreanna en Bellefleur in totaal een tiental voertuigen aan waarvan ruiten waren ingeslagen en/of portieren openstonden. Samen met andere politie-eenheden gingen zij meteen op zoek naar de mogelijke verdachten. Op de Coreanna werden de twee met bebloede handen en een tas vol spullen bij een auto aangetroffen en aangehouden.

De verdachten zijn twee mannen uit Geldermalsen van 17 en 18 jaar. Tijdens de veiligheidsfouilleringen kwamen onder meer een nepvuurwapen, een zaklamp en lifehammer tevoorschijn. Alle aangetroffen spullen, waaronder ook papieren, zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Forensische opsporing doet sporenonderzoek. De verdachten zitten voor verhoor ingesloten.

Van alle vernielde auto's zijn de kentekens opgenomen. De aangiftes lopen via de politie in Geldermalsen. Gedupeerden kunnen contact opnemen met het Servicecentrum via telefoon 0900-8844 die gegevens zal noteren, waarna agenten van het lokale team de aangiftes opnemen.