• Ronald Hoogendoorn

Nationale Diabetes Challenge vanuit de Pluk

GELDERMALSEN Op maandag 6 mei start vanuit De Pluk in Geldermalsen de Nationale Diabetes Challenge. De Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation en moedigt diabetici maar eigenlijk iedereen aan om een gezonde levensstijl te volgen. Vanuit de Pluk gaat iedere maandag om 15.00 uur een groep een uur lang wandelen.

door Jeroen Wijngaard

De Pluk heeft voor dit evenement de samenwerking gezocht met de diverse huurders die ook gezondheid en welzijn in hun pakket hebben. Denk hierbij aan Welzijn West Betuwe, huisartsenpraktijk Quadens, fysiotherapeuten en podotherapie. De wandelingen starten elke eerste maandag van de maand met een bijeenkomst waarbij één van deze partners informatie geeft over een gezonde levensstijl.

Op maandag 3 juni legt de podotherapie bijvoorbeeld uit wat het belang is van goed schoeisel voor wandelaars en daarbij speciaal diabetici . De professionals zullen de wandelaars ook begeleiden tijdens de tocht en eenmaal per maand loopt de huisarts mee. De routes worden door Loudi Pot, assistent-manager bij De Pluk, zorgvuldig uitgestippeld en aangepast aan de grootte en het niveau van de groep. ,,We willen met dit initiatief een sportieve activiteit organiseren voor mensen met diabetes type 2 en mensen voor wie de drempel van de sportschool wellicht toch nog te hoog is. Daarnaast is vooral het sociale aspect om vanuit De Pluk een gezamenlijke (sport)activiteit te organiseren ons uitgangspunt", legt Loudi uit.

PROGRAMMA Deelnemers wordt gevraagd om zich vooraf aan te melden voor de wandelingen bij De Pluk of via de website: www.nationalediabeteschallenge.nl/depluk/. Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomsten voorafgaand aan de wandelingen is niet nodig. Wandelingen starten vanaf 15.00 uur. Het programma duurt 20 weken en wordt in september afgesloten met de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Vanuit de Pluk wordt voor dat evenement een busreis georganiseerd om bij aanwezig te zijn; meer informatie daarover volgt later.