• BDU

Gemeente West Betuwe plaatst bladkorven

GELDERMALSEN Het is herfst, de tijd van het vallende blad. Soms kan de hoeveelheid gevallen bladeren voor overlast zorgen. Een gezamenlijke uitdaging om dit te voorkomen. In opdracht van de gemeente plaatst de Avri op verschillende plaatsen bladkorven. De directe woonomgeving houdt weg en trottoir schoon door het blad daarin te deponeren. Binnenkort kunnen de inwoners de bladkorven weer aantreffen op de gebruikelijke plaatsen. De Avri plaatst ze in de weken 41 en 42 en zal ze regelmatig legen.

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van bomen uit het openbare gebied. Het spreekt voor zich dat het storten van ander (tuin)afval in de bladkorven niet de bedoeling is. Strikt formeel is het verboden en kan het zelfs als een milieudelict worden gezien. Bij het constateren van illegale dumping kan de gemeente besluiten de bladkorf weer weg te halen. Ga daarom op de juiste manier met deze gemeentelijke service om.

Als de korven (bijna) niet (meer) gebruikt worden, bestaat ook de kans dat de korven tussentijds naar een andere locatie verhuizen.

Het plaatsen van extra korven is dit najaar niet mogelijk. Wie ook een bladkorf in de wijk wil, kan contact opnemen met het Team Leefomgeving, 0345-728802, meldlijn@westbetuwe.nl. Alle ontvangen reacties worden betrokken bij het opstellen van nieuw beleid voor de plaatsing van bladkorven in 2020.

Locaties:

Acquoy > Prinses Christinaweg

Asperen > Vrouwe Elburgstraat – Blijdendijkstraat - Drostlaan - Eikenlaan

Beesd > Nalenshof – Slotstraat – Prins Willem Alexandersingel - Fruitstraat

Buurmalsen > Kerklaan

Deil > Bulckesteynstraat – Beemdstraat

Est > Dorpsstraat

Geldermalsen > Johan van Oldebarneveldtstraat – Molenweg – Van Borsselelaan – Zwarte Kamp – Vuurdoornstraat – Troelstrastraat – Lange Akker – Appartementencomplex Prinsenhof – Rijksstraatweg/Lomanlaan – Speeltuin Peppelbos – Ijsselstraat – Koninginnelaan – Hooge Hoeven – Koningsspil – Berkelstraat

Haaften > Dreef

Heesselt > Gerestraat

Herwijnen > Achterweg – Kromme Akkers – Seringehof – Lindelaan - Molenstraat

Heukelum > Voorse Gewind – Wilhelminastraat - Dwarsweg

Meteren > Eikenlaan – Laan 40-45

Neerijnen > Van Pallandtweg

Ophemert > Dorpsstraat

Spijk > Spijkse Kweldijk

Tricht > Bantamlaan

Varik > Van Dalenplein - Grotestraat

Vuren > Merellaan - Poldersekade