• GL&K

Paddenstoelenwandeling op landgoed Waardenburg en Neerijnen

NEERIJNEN Het is herfst. Welke paddenstoelen zijn er te zien? Daarvoor gaan de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 29 september samen met de deelnemers op zoek naar paddenstoelen in het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, kan de bezoeker veel paddenstoelen vinden. Ooit zijn er in het parkbos 285 verschillende soorten geteld. Paddenstoelen zijn de 'vruchten' van de 'plant' die onder grond, in een boom of op een dode tak zit. De paddenstoel moet sporen (zaad) maken en er voor zorgen dat de wind ze mee kan nemen naar een andere plek. De rol van de paddenstoelen in het ecosysteem is van groot belang. De boswachters besteden daar onderweg aandacht aan.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats bij Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 en Bert Vos, tel. 06-19717255.