• SLG

Praat en doe mee met Dorpen in het Groen

EST Hoe behouden en versterken we het groen in en rondom Neerijnen, Est, Varik en Heesselt? Over die vraag buigen de werkgroepen van het project Levend Landschap zich samen met inwoners en grondeigenaren. Op 18 oktober houden de werkgroepen de avond 'Dorpen in het Groen'. Inwoners worden geïnformeerd over de plannen. Daarnaast adviseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) over vergroening van de woonomgeving. De avond start om 20.00 uur in het dorpshuis in Est.

In 2018 zijn de dorpstafels van Neerijnen, Est, Varik en Heesselt onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland gestart met het project Levend Landschap. Deze projecten hebben geleid tot het ontstaan van werkgroepen. Samen met inwoners, de gemeente West Betuwe, de provincie Gelderland en het Waterschap Rivierenland zetten zij zich in voor de ontwikkeling van groenprojecten. Denk aan groenere (school)pleinen, aanleggen van bloemenlinten en planten van bomen langs wegen. Tijdens de bijeenkomst op 18 oktober presenteren de werkgroepen hun plannen. Daarover gaan zij graag in gesprek met de inwoners van de betreffende kernen.


GROENE WOONOMGEVING De werkgroepen van het Levend Landschap hebben allerlei ideeën, maar wat kunnen inwoners zelf doen? Stichting Landschapsbeheer Gelderland adviseert over het groen dat thuishoort in het landschap. Ook geven zij inwoners praktische tips om zelf aan de slag te gaan met beplanting, zowel in de kernen als in het buitengebied. Via het project 'Dorpen in het Groen' is het voor inwoners mogelijk kosteloos een beplantingsadvies te krijgen en de planten voordelig aan te schaffen.

Info: Werkgroep Est, Niek Brunsveld, niekbrunsveld@gmail.com of 06–16583113, Werkgroep Neerijnen, Bert Vos, devossen@hetnet.nl of 0418–652208, Werkgroep Varik en Heesselt, Fred van 't Hoofd, f.hoofd@upcmail.nl of 03144–651403. Aanmelden voor het beplantingsproject Dorpen in het Groen via www.landschapsbeheergelderland.nl/dorpen-in-het-groen/. Kijk bij het kopje Activiteiten > Beplantingsacties.