Nazomeren op de Landgoedfair

BEESD Dit jaar staat de Landgoedfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt van 19 tot en met 23 augustus in het teken van 'lekker nazomeren'. Zo'n 180 stands presenteren leuke, lekkere en stoere producten voor het buitenleven. Sommige zijn er al voor de twintigste keer, maar er is ook een grote groep nieuwe stands met verrassende producten.

De culinaire weide is dit jaar groter dan ooit. Nieuw dit jaar is dat er ter plekke gesmuld kan worden van de lekkernijen van de stands, op een gezellig terras. De catering van het landgoed wordt voor een groot deel verzorgd vanuit, in bonte kleuren geschilderde, food trucks. Rustig genieten van overheerlijke lunchgerechten kan ook onder de boom op het terras van de Nieuwe Refter of uitkijkend op de demo-ring. Om de zomerse sfeer te verhogen is er elke dag een bandje dat live muziek maakt.

Bezoekers kunnen nog meer zelf meemaken dan anders, zoals zelf op de bok van een menwagen of rijden over een ruig parcours met een Land Rover in de stoere mannen weide. Kinderen kunnen ravotten in de natuurlijke speeltuin, draaien in de zweefmolen of kijken naar het leuke poppentheater. Hondenliefhebbers mogen meedoen aan de verkiezing van het leukste koppel baasje en hond tijdens de 'dog companion show' in de demo-ring. Ook nieuw zijn de lezingen met als thema 'goed leven van het land', op vrijdag 21 augustus. Onder ander professor Peter Klosse vertelt over de waarde van smaak. Op zaterdag 22 augustus kunnen belangstellenden meedoen aan een workshop digitale food-fotografie met de smartphone. En er zijn ook weer heel veel demonstraties in de centrale ring, zoals de spannende Shetlanderrace.

De Mariënwaerdt Dairy Fair vindt voor de derde keer op 22 augustus plaats, net buiten de entree van de Landgoedfair. Hier wordt zwart- en roodbont melkvee gekeurd en dit jaar voor het eerst ook kalveren. De mooiste koe krijgt de titel 'barones van Marienwaerdt".

Praktische informatie

Data en openingstijden: woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus, dagelijks van 's ochtends 10.00 uur tot 's avonds 18.00 uur.

Toegangsprijzen: entree € 15,-; parkeren € 2,- (komt ten goede aan het wandelpadenproject Stap voor Stap). Kinderen tot en met 12 jaar: gratis; van 13 tot en met 16 jaar: € 7,50.

Kaarten kunnen vanaf juni in de voorverkoop met € 2,50,- korting worden gekocht via www.landgoedfair.nl