• Gemeente Neerijnen
  • Gemeente Neerijnen

Neerijnen geeft gezond voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

NEERIJNEN 28 kinderen van Cbs Goudenstein uit Haaften brachten dinsdagochtend een ontbijtje bij burgemeester Harry de Vries op het gemeentehuis van Neerijnen. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo'n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester De Vries onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel wisselden de kinderen en de burgemeester uitgebreid van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester De Vries symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst.

Harry de Vries kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ,,Ik probeer gezond te leven, lekker bewegen door regelmatig hard te lopen, maar ook door goed te ontbijten, daarmee komt 'de motor' 's morgens weer op gang. En daarom vind ik het belangrijk dat onze jeugd ook ontdekt dat een goed ontbijt belangrijk is .... niet alleen hier vandaag op het gemeentehuis, maar ik hoop dat alle jongeren in Neerijnen zich daarvan bewust zijn!"