Nieuwe fietskluizen op Station Geldermalsen

GELDERMALSEN Huurders van fietskluizen en gebruikers van de fietsenstallingen op station Geldermalsen is het vast niet ontgaan. Er wordt druk gewerkt aan de ombouw van de oude kluizen en fietsenstallingen. Bij de ombouw kwamen diverse huurders van de kluizen erachter dat hun sleutel niet meer paste op de nieuwe deur.

Er kwamen regelmatig oproepen binnen bij de Nederlandse Spoorwegen van huurders die graag hun fiets in de kluis wilden plaatsen. Volgens NS Fiets B.V., de beheerders van de fietsvoorzieningen, zijn alle kluizen omgenummerd. Omdat in het verleden alle nummers door elkaar heen liepen, zijn ze nu opeenvolgend gemaakt. Het spoorbedrijf had dit echter niet aan zijn abonnementhouders doorgegeven, hetgeen verrassingen opleverde bij de kluis. Inmiddels heeft NS bij de fietsenstallingen pamfletten neergehangen. Het aannemersbedrijf heeft tijdens de werkzaamheden fietsen uit de kluis in de openbare stalling geparkeerd, zodat iedereen tijdens de ombouw met hun fiets terecht kan. NS adviseert voorlopig wel aan alle huurders tijdens de werkzaamheden de fietskluis leeg te laten.

Door de omnummering is het mogelijk dat de huurder zijn of haar kluis op een nieuwe locatie heeft. De nieuwe locatie is echter altijd wel in dezelfde rij kluizen als voorheen. De lijst van omnummering is te vinden op: http://stationgeldermalsen.nl/index.php/nieuwe-fietskluizen/ en wordt bij oplevering van nieuwe kluizen bijgewerkt.