• waterschap Rivierenland

Nieuwe jeugdbestuurder gezocht voor Waterschap Rivierenland

TIEL Marieke Heinenberg is jeugdbestuurder voor Waterschap Rivierenland in het Nationaal Jeugdwaterschap. ,,Nu ik 18 jaar ben, moet ik mijn plaats in het Nationaal Jeugdwaterschap afstaan." Het waterschap is op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder, tussen de 14 en 17 jaar oud en wonend in het rivierengebied?.

,,Als jeugdbestuurder ben je ambassadeur van Waterschap Rivierenland. Je wordt betrokken bij de activiteiten die het waterschap organiseert voor jongeren en geeft advies over het bereiken en betrekken van jongeren bij het werk van het waterschap. Ook vertegenwoordig je Waterschap Rivierenland bij open dagen, openingen en andere evenementen. Je krijgt een eigen twitteraccount van het waterschap en een eigen blog op de website. Voor je activiteiten als jeugdbestuurder krijg je bovendien een jaarlijkse vergoeding", legt Marieke uit.

Nationaal Jeugdwaterschap

De jeugdbestuurder maakt deel uit van het Nationaal Jeugdwaterschap. In het Jeugdwaterschap zitten 19 jeugdbestuurders die ieder een waterschap in Nederland vertegenwoordigen. Er zijn ongeveer 8 bijeenkomsten per jaar van Nationaal Jeugdwaterschap. ,,Tijdens deze dagen ga je met elkaar op stap om je (water-)kennis te vergroten en ervaringen met andere jeugdwaterschappers te delen. Het kan zo maar zijn dat je in gesprek gaat met Tweede Kamerleden of de Deltacommissaris, het Binnenhof bezoekt of grote landelijke waterprojecten gaat bekijken. Wil je weten wat je zoal kunt verwachten? Kijk dan op www.wsrl.nl/jongeren of op www.jeugdwaterschap.nl.

Het waterschap zoekt iemand die enthousiast, sociaal, leergierig is en met een portie lef. Het waterschap denkt aan leerlingen uit klas 2 of 3 van het vmbo, havo of vwo.

Info: Anne-Marijke van Hoek, a.van.hoek@wsrl.nl, adviseur Educatie en Arbeidsmarktcommunicatie bij Waterschap Rivierenland.