NieuwsbladGeldermalsen.nl lanceert nieuwe website

GELDERMALSEN NieuwsbladGeldermalsen.nl heeft een nieuwe website. Al een aantal dagen kunnen de vaste bezoekers van de website kennismaken met de nieuwe indeling en vormgeving. In de opbouw van de site zijn aanpassingen gedaan om meer beeldmateriaal (video & foto) en nieuwe rubrieksvormen te kunnen presenteren. De vormgeving sluit aan bij de vernieuwing van de lay-out van de papieren krant eerder dit jaar.

Norbert Witjes

In het afgelopen half jaar is gewerkt aan een geheel nieuwe opzet van de website. De rol die foto's en vooral ook video's spelen in de communicatie tussen mensen is één van de uitgangspunten geweest. Het lokale nieuws wordt steeds vaker voorzien van foto's/video's en speelt zich bovendien meer en meer af via smartphones en tablets. De nieuwe site biedt meer ruimte om nieuws te presenteren met foto's en video's. De opbouw in een 'responsive website' zorgt ervoor dat de site-weergave automatisch wordt aangepast aan

het beeldscherm-formaat. Uiteraard kunnen artikelen gedeeld worden via sociale media en blijft het ook mogelijk om via Deel-je-nieuws berichten te plaatsen op de website.

Het uiterlijk van de website is flink veranderd, en heeft net als de kranten-lay-out meer rust gekregen door andere lettertypes en extra witruimte. Het hoofdartikel op de startpagina en op de sitekatern-pagina's Lokaal, Sport en Zakelijk markeert het belangrijkste nieuws van de dag, zowel als geheel als per katern.

Daaronder staat een horizontale balk met foto's/video's. In deze 'Etalage' staan onderwerpen uit het nieuws die de redactie graag onder de aandacht van de sitebezoekers wil brengen. Dat kan uiteenlopen van een live-blog over een nieuwsonderwerp tot een prachtige video over een evenement of een analyse van een politieke discussie.

Een selectie van actuele nieuwsberichten staat onder de Etalage en het laatste ontvangen nieuws wordt gepresenteerd in de headlines rechtsbovenaan. Daar staan ook de berichten van lezers onder de kop Lezersnieuws.

Nieuwe en verbeterde onderdelen van de website zijn de rubrieken columns, albums en dossiers. De columnafleveringen worden apart gepresenteerd en de artikelen, foto's en video's worden per onderwerp gebundeld in een dossier of een album. Ook kan de redactie over een thema een discussie openen waar sitebezoekers via hun facebook- of twitteraccount een reactie op kunnen geven.

Uiteraard is iedereen welkom om op de nieuwe site een kijkje te komen nemen. Toegang is conform de huidige wetgeving mogelijk door cookies toe te staan. Let op dat deze niet bij sluiten van de internetbrowser verwijderd worden.

Op de mobiele telefoon is de responsive website te bereiken door het www-adres in de browser te typen. Zo wordt automatisch de mobiele versie van de website getoond. Sla deze op bij favorieten en maak een snelkoppeling aan (en verwijder zonodig de oude favoriet). Zo is voortaan met één klik op de mobiele telefoon het laatste lokale nieuws bereikbaar.