• Bibliotheek Rivierenland

Noël van Dijk wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

GELDERMALSEN Noël van Dijk van het Pantarijn uit Kesteren is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 7 februari streden vier middelbare scholen mee in de kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de mannelijke finalist unaniem als winnaar.

 

Read2Me! is een project dat tot doel heeft het lezen onder jongeren op het voortgezet onderwijs te stimuleren. Leerlingen uit de brugklas strijden met elkaar in een voorleeswedstrijd, waarin zij elkaar fragmenten voorlezen uit de lijst van boeken die op de lijst van Jonge Juryboeken staan. Die lijst is opgesteld aan de hand van een jaarlijkse stemming waaraan alle leerlingen uit het Nederlandse voortgezet onderwijs van de 1e tot en met de 3e klas kunnen deelnemen.

Woensdag 7 februari streden de schoolwinnaars van het KWC uit Culemborg, Lek Linge uit Culemborg, het Cambium College uit Zaltbommel en het Pantarijn uit Kesteren tegen elkaar in de theaterzaal van de Pluk te Geldermalsen. De juryleden, wethouder Van Maanen uit Geldermalsen, Marjanne Schotsman en Diny van Oort hadden de moeilijke taak om een winnaar te benoemen. Noël nam de mensen in de zaal helemaal mee in het boek Latino King, de reis begint van Bibi Dumon Tak.

Op 7 april leest Noël in het CODA te Apeldoorn opnieuw in een Provinciale ronde en maakt hij kans op een Landelijke finaleplaats.