• Cees Hoogteyling

Nog tot 1 augustus voor nomineren cultuurprijzen

GELDERMALSEN Tot 1 augustus kunnen inwoners van Geldermalsen nog initiatieven, activiteiten en projecten aandragen voor de cultuurprijzen. Cultuurprijzen zijn erkenningsprijzen voor een goede inzet op cultureel gebied. De prijzen lopen op tot 1.000 euro. De prijsuitreiking is in november. Aandragen kan via de website: www.geldermalsen.nl/cultuurprijs

De cultuurprijzen worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken. Zoals of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is.

NOMINEREN Inwoners kunnen activiteiten nomineren die plaatsvonden of plaatsvinden tussen 1 augustus 2016 tot 1 augustus 2018. ,,Het is belangrijk dat alle inwoners meedenken over activiteiten of projecten die hiervoor in aanmerking komen", zegt Niko Wiendels, wethouder Cultuur. ,,Schroom ook vooral niet om je eigen activiteit, project of initiatief aan te melden. Cultuur is van de samenleving, van ons allemaal."

Bij de aanmelding moet een goede onderbouwing zitten. Nomineren kan via het aanmeldformulier op www.geldermalsen.nl/cultuurprijs, door een mail te sturen naar info@geldermalsen.nl of bij het aanvragen van een subsidie of vergunning.