• Stichting Fluvium

Nominatie Anita Burlet voor beste schoolbestuurder

GELDERMALSEN Anita Burlet, voorzitter College van Bestuur, van de Personele Unie Fluvium, Spoenk en SPGG voor openbaar onderwijs, is een van de vijf genomineerden voor de verkiezing tot beste schoolbestuurder van Nederland. Dinsdag 28 november wordt in Het Kasteel van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen de winnaar bekend gemaakt. Dan wordt ook duidelijk wie de beste schoolleider van Nederland is.

Anita Burlet is in 2009 begonnen als bestuurder van Stichting Fluvium, welke verantwoordelijk is voor het bestuur van de openbare scholen in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Zij werkte daarvoor onder andere als trainer, adviseur en was leidinggevende bij het centrum van Internationale Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Onder haar leiding werd en wordt nog steeds hard gewerkt aan de kwaliteit van het onderwijs op de scholen van de Personele Unie. Daarbij geeft zij niet alleen financieel maar ook inhoudelijk verrassend veel ruimte aan de afzonderlijke scholen. Zij krijgen de kans om een bij de school passende eigen ontwikkeling door te maken. Daarnaast daagt ze ook uit tot samenwerking. De scholen hebben hierdoor naast een flinke kwaliteitsverbetering van het onderwijs ieder een geheel eigen profiel gerealiseerd.

De verkiezing tot beste schoolbestuurder/leider is een initiatief van Dyade, dienstverlener in het onderwijs op het gebied van bijvoorbeeld passend onderwijs, krimp en onderwijs, strategisch beleid, fusies en samenwerking, professionalisering, bestuur en intern toezicht. De genomineerden zorgen allen voor zo optimaal mogelijke ondersteuning van leerkrachten. Wat uiteindelijk ten goede komt aan de ontwikkeling van de Nederlandse jeugd.