• Rita Boer Rookhuiszen

'Ode aan de Linge' wint Cultuurprijs Geldermalsen

GELDERMALSEN Onder grote belangstelling werden in de raadzaal van het gemeentehuis in Geldermalsen vrijdagavond 18 november de tweejaarlijkse cultuurprijzen bekend gemaakt.

Ode aan de Linge, de jaarlijkse kunstmanifestatie in het Lingepark in Geldermalsen, won de Cultuurprijs en daarmee een geldbedrag van € 900. De organisatoren van het dancefeest Festivate wonnen de Jo de Gramprij en een geldbedrag van € 450.

De Cultuurprijs is een oeuvreprijs voor goede inzet op cultureel gebied. De andere twee genomineerden waren de muziektheatervoorstelling 'Het water komt', een voorstelling over de evacuatie van de Betuwe in 1995 toen het water in de rivieren erg hoog stond en de Zonnewijzerroute, een initiatief van een wandel- en fietsroute langs unieke zonnewijzers in alle dorpen in de gemeente. De Jo de Gramprijs is een aanmoedigingsprijs die wordt toegekend aan nieuwe initiatieven die kunnen uitgroeien tot een aanvullende cultuuruiting in de gemeente Geldermalsen en aan bijzondere initiatieven die betrekking hebben op cultuuruitingen door de jeugd. De twee overige genomineerden waren Lingefilm Kids van Filmtheater LingeFilm en het jongerenkoor Tzill.