• Fluvium

Estafetteloop leerlingen door de Betuwe

RHENOY Fluvium openbaar onderwijs houdt op 20 september een estafette/sponsorloop voor al haar scholen. In estafettevorm overbruggen de oudste leerlingen deze dag de afstand tussen de scholen. Om 08.30 uur starten de leerlingen met lopen vanaf De Bellefleur in Dodewaard, De Bloeiende Betuwe in Rhenoy en de Koning Willem Alexanderschool in Haaften.

Elke school overbrugt met haar oudste leerlingen steeds de afstand tot de volgende school. Op deze school staan leerlingen klaar om weer verder te rennen naar de volgende Fluviumschool. Er is een bovenschools goed doel gekoppeld aan deze actie. Graag ondersteunt Fluvium Stichting Kinderen van de Voedselbank Deze regionale stichting (Dodewaard) is het goede doel tegen kinderarmoede in Nederland (https://www.kinderenvandevoedselbank.nl/).

Sommige scholen koppelen een deel van de opbrengst van deze actie ook aan een eigen doel voor de school.

Aan het begin van de middag wordt verwacht dat de lopende groepen elkaar tegenkomen. Elke school heeft een puzzelstukje mee van het logo van Fluvium. Als de kinderen elkaar tegenkomen, kan de totale puzzel worden gelegd en is het doel bereikt.