• Presentator Rutger Castricum in gesprek met GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld. Links naast haar Marolijn Bouwman, in gesprek met directieleden van Jan Harmenshof Hannie Kerkhof en Frank Koelen

    Louis van Oort
  • Louis van Oort
  • Louis van Oort
  • Louis van Oort

Schrijnende situaties in het onderwijs op tafel bij De Hofbar

GELDERMALSEN De hele school stond een groot deel van de dinsdag op z'n kop: op de Jan Harmenshof in Geldermalsen werden die avond opnames gemaakt van het Powned-programma De Hofbar. Thema: de problemen die ten grondslag liggen aan de onderwijsstaking.

door Louis van Oort

Nu staan de programma's van Powned niet bepaald bekend om hun nuance en dat geldt al helemaal niet voor presentator Rutger Castricum. In deze editie van De Hofbar was echter sprake van een prima gesprek waarin grote pijnpunten in het onderwijs voelbaar werden vanuit de persoonlijke beleving van de tafelgasten: docent op de Jan Harmenshof Marjolijn Bouwman, comedian én docent Kees van Amstel, GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld en schooldirecteur Eric van 't Zelfde.

Met name het verhaal van de Geldermalsense docent kwam binnen: ze is pas 31 maar kreeg door de vele bordjes die ze in de lucht moest houden te maken met een burn-out. ,,En dat in de bloei van mijn leven!" Inmiddels is ze dankzij goede hulp op allerlei vlakken weer volop aan het werk, maar volgens alle aanwezigen was duidelijk dat de situatie schrijnend is. Niet alleen in dit specifieke geval, maar over de hele linie. Reden genoeg dus om woensdag vol overtuiging te gaan staken.

[Het hele programma is hier terug te zien.