• Fluvium

Onderwijscafé Engels voor ouders van basisschoolleerlingen

OPIJNEN Op maandag 16 januari houden Stichting Fluvium en Onderwijsgroep Spoenk een onderwijscafé met als thema Engels op de basisschool.

Deze informatieavond zal plaatsvinden op de Fluviumschool OBS De Rietschoof, Zandstraat 14 in Opijnen.

Het onderwijscafé start om 19.00 uur (tot ca. 20.15 uur). Deze interactieve avond zal geleid worden door een leerkracht van Stichting Fluvium. Zij is coördinator Engels op een van de scholen en zij heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan de realisatie van de lessencyclus Engels op die school. Hierdoor behoort deze school tot de landelijke top op het gebied van de Engelse taalverwerving.

Op steeds meer basisscholen gaat Engels een grotere rol spelen. Waar vroeger een paar lessen werden gegeven in de groepen 7 en 8 beginnen scholen nu al in groep 5 en soms zelf al in groep 1. De meeste ouders kennen dit niet vanuit hun eigen jeugd. Om deze vernieuwing toe te lichten, wordt deze avond georganiseerd.

Tijdens deze avond krijgt men als ouder informatie over: VVTO (vroeg vreemde talen onderwijs); voor en nadelen van VVTO; nationale standaard Engels onderwijs op de basisschool, en praktische voorbeelden.

Het onderwijscafé biedt de ouders de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het hedendaagse onderwijs.

Aanmelden voor het onderwijscafé "Head, shoulders, knees and toes" kan tot woensdag 11 januari via de website van Stichting Fluvium: www.stichtingfluvium.nl /onderwijscafé.