• Foto Rias Immink

Onderzoek rellen Geldermalsen verloopt voortvarend

GELDERMALSEN De politie heeft sinds maandag 8 februari in totaal 22 verdachten aangehouden en verhoord naar aanleiding van de rellen in Geldermalsen. De rellen vonden plaats op woensdag 16 december vorig jaar.

De verdachte personen variëren in de leeftijd van 16 tot en met 68 jaar en zijn op één na allemaal mannen. Zij komen voornamelijk uit Geldermalsen of de kerkdorpen. Ook waren er verdachten bij uit Vlierden, Ochten, Culemborg en Tiel. Een 20-jarige verdachte uit Geldermalsen zit nog vast. Hij werd vorige week voorgeleid voor de rechter-commissaris en werd in bewaring gesteld. De verdachte wordt dus langer vastgehouden in verband met het onderzoek.

Op dit moment staan er nog vijf foto's van relschoppers online. Zij hebben zich nog niet gemeld. Wie zichzelf herkent aan de hand van de beelden op politie.nl kan zich melden voor het maken van een afspraak. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. Ook kan men zich melden op een politiebureau of gebruik maken van het tipformulier. De politie zet het onderzoek voort.