• Roy Wellner

Onrust over bezuinigingen brandweer

GELDERMALSEN De Veiligheidsregio Zuid gaat bezuinigen op de brandweer. Het zou gaan om bezuinigen tot 150.000 euro per jaar. Dat kan gevolgen hebben voor de aanrijtijden bij calamiteiten. Binnenkort zal burgemeester Jeroen Staatsen van Geldermalsen de commissie Bestuur en Middelen bijpraten.

De Veiligheidsregio Zuid maakt plannen om zo'n 150.000 euro te bezuinigen op de brandweer. Diverse bronnen geven aan dat het consequenties kan hebben voor Geldermalsen. Er zouden twee scenario's besproken worden. Concreet zou het gaan om het schrappen van een spuitwagen of om het terugbrengen van het aantal vrijwilligers.

Eerder hebben Lourens van Bruchem (SGP) en Jan de Geus (D66) in de rondvraag van die commissie Bestuur en Middelen al vragen gesteld over de op handen zijnde bezuinigingen. Jos Rietbergen (Leefbaar Geldermalsen) meldt in de Raadspraat-column in deze krant dat niet alleen in Geldermalsen, maar ook in Neerijnen en Lingewaal bezuinigingen dreigen.

Komende maandag de commissie Bestuur en Middelen van Geldermalsen informeel uitgenodigd door de Brandweer. Burgemeester Jeroen Staatsen zal in een van de volgende vergaderingen van de commissie Bestuur en Middelen inzicht geven in de consequenties voor Geldermalsen.