Ontbijtrun in Deil: € 2.500,- voor Alpe d'HuZes

DEIL Mathieu Goedhart en Stefan Uebersezig: twee Deilenaren die op 4 juni dit jaar de Alpe d'Huez gaan beklimmen, het liefst zes keer. Voor deze sportprestatie willen ze geld, véél geld, om dit te kunnen doneren aan KWF Kankerbestrijding. Ze organiseerden daarom de Ontbijtrun in Deil. Het startbewijs kostte 15 euro, waarmee deelnemers konden starten aan de 5 of 10 kilometer, uitgebreid konden ontbijten en ook sponsorden. Liefst 150 mensen schreven zich in en zo'n 20 vrijwilligers hielpen mee om dit evenement te organiseren. Stefan Uebersezig: ,,Het mes snijdt aan twee kanten: Deelnemers hebben een leuke, sportieve ochtend en tegelijkertijd steunen ze dan ook nog eens het goede doel! Daarnaast zijn er veel betrokken bedrijven die ons gul sponsorden om dit evenement te kunnen organiseren."

Op 15 maart, 09.00 uur hield het op met regenen en klonk het startschot. Aan het einde van de 5 of 10 kilometer konden de lopers zich opwarmen bij een vuurtje en in Gasterij 'De Os en het Paard' stond een uitgebreid ontbijt klaar. Anneliek Klein van De Os en het Paard: ,,Natuurlijk steunen wij ook dit goed doel, we doen graag mee. Daarnaast is het prachtig om te zien dat mensen uit de omgeving na een sportief rondje lopen, hier gezamenlijk ontbijten."

Aan het eind van de ochtend werd bekend dat er die ochtend € 2.500 aan sponsorgeld was binnengekomen. Mathieu Goedhart: ,,Dat is een geweldig bedrag om mee te nemen naar Frankrijk. Ik weet als geen ander dat onderzoek naar kanker zo hard nodig is. Ik ben weer trots op onze zeer betrokken dorpsgenoten, sportvrienden en de vele andere belangstellenden!"