• De organisatie met vlnr Mathieu Goedhart, Cees Verbeek, Stefan Uebersezig en Wouter Klein.  

    Mathieu Goedhart
  • hope4life

Ontbijtrun in Deil

DEIL De ochtend starten met hardlopen of wandelen met na afloop een stevig ontbijt, voor veel mensen is dit een vast recept voor het weekend. Dit zijn ook de ingrediënten voor de 6de editie van de Hope4Life Ontbijtrun in Deil. Zaterdag 20 januari hoopt de organisatie weer op veel enthousiaste deelnemers bij Gasterij de Os en het Paard die zich wagen aan een rondje van 5 of 10 kilometer door Deil en met hun deelname een bijdrage leveren aan het goede doel. Na afloop staat er voor iedereen een geheel verzorgd ontbijt klaar.

door Jeroen Wijngaard

Sport verbroedert en in bijzondere omstandigheden ontstaan vaak onverwoestbare vriendschappen. Als trainingspartners bij de triatlonvereniging leerden dorpsgenoten Mathieu Goedhart en Stefan Uebersezig elkaar kennen en ontstond er een vriendschap. Nadat in 2012 bleek dat Mathieu ernstig ziek was verstevigde deze vriendschapsband. Het was Stefan die samen met vrienden, familie en kennissen aan de wieg stond van de eerste ontbijtrun in 2013. Als verrassing wilden ze toen geld ophalen voor Mathieu zijn deelname aan het bekende evenement Alpe d'HuZes. Een traditie was geboren en het initiatief groeide langzaam uit tot de Hope4Life Ontbijtrun zoals deze nu aan zijn zesde editie toe is. Het evenement, de persoonlijke ervaringen van deelnemers en het dorpse karakter waarin het gehouden wordt zorgt ieder jaar voor bijzondere momenten.

GOEDE DOEL De opbrengst van de Ontbijtrun gaat voor 100% naar het goede doel. Deels is dit vaak de deelname van één van de organisatoren en donatie aan Alpe d'Huzes in combinatie met een ander doel zoals eerder bijvoorbeeld de actie "Support Casper". Mathieu is betrokken bij de uitgekozen goede doelen en probeert van dichtbij mee te maken wat er met het geld gebeurt. Als ervaringsdeskundige kent hij als geen ander het belang van goede geneeskundige onderzoeken in onder andere het Radboud UMC en hij is ook betrokken bij de patiëntenorganisatie van het KWF. Dit jaar gaat medeorganisator Stefan met zijn hele gezin deelnemen aan Alpe d'Huzes en zal een deel van het opgehaalde sponsorgeld hieraan besteed worden. Het ontbijtbuffet wordt door ondernemers uit de regio compleet verzorgd en een aantal bedrijven zoals Rabobank West Betuwe doneert een bedrag aan het goede doel en staan ook met een team aan de start van de Ontbijtrun. Stefan en Mathieu kijken met hun medeorganisatoren uit naar een sportieve en bijzondere ochtend en zijn trots op alle mensen die zich iedere editie weer inzetten voor het goede doel.

Hope4Life Ontbijtrun, zondag 20 januari 2019, Gasterij Os & Het Paard Deilsedijk 73 Deil, inschrijving op locatie vanaf 08:15 uur en start om 09:00 uur.