Ooievaars Neerijnen te zien op webcam Stroomhuis

NEERIJNEN Opnieuw zijn er in Neerijnen een paar ooievaars neergestreken. Op een nest hoog in een afgekapte boom zitten ze daar te broeden, maar ze vliegen uiteraard ook heen en weer. Al hun belevenissen zijn vanaf nu live te volgen, via de website van Stroomhuis Neerijnen.

Die webcam van Stroomhuis is er al een paar jaar. Maar voor dit broedseizoen is hij in kwaliteit sterk verbeterd: scherp beeld, paginagrote weergave, prima en haarscherp geluid, ook veel andere vogels hoor je, alleen soms nog wat geruis van de wind. Vrijwilligers Stroomhuis hebben dat recent voor elkaar gekregen.

Het ooievaarspaar bewoont een nest midden in dorp Neerijnen. De filmopnamen zijn van uitstekende kwaliteit. Ook wat die grote vogels 's nachts doen is perfect te zien. Vrijwilligers van Stroomhuis hebben bij het ooievaarsnest boven in een naburige boom een infrarood camera opgehangen en de vaak fascinerende live-beelden (real time) doorgeschakeld naar internet. De filmbeelden zijn te vinden op website stroomhuisneerijnen.nl.

Op dit moment zijn de ooievaars nog aan het broeden. Later, als de eieren zijn uitgekomen, worden de jongen snel groot. Tegen de zomer leren ze ook vliegen. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Info: stroomhuisneerijnen.nl.