• Team de M(i)etterse groep ging er vandoor met de wisselbokaal

  Mandy van Diën
 • Trotse winnaars

  Mandy van Diën
 • De organisatie, bestaande uit Wim Timmermans, Gerrit Janssen en Arthur en Martine Eerelman - Hanselman, kon bijna niet stilstaan van enthousiasme!

  Mandy van Diën
 • Een goed gevulde Schenkerij De Beurs

  Mandy van Diën
 • Een goed gevulde Schenkerij De Beurs

  Mandy van Diën
 • Rock 'N Rosie zorgde voor muzikaal vermaak

  Mandy van Diën
 • Al voor de bekendmaking van de winnaar zat de sfeer er goed in!

  Mandy van Diën

Ook prijsuitreiking dorpsquiz één groot feest

GELDERMALSEN De dorpsquiz, die op 13 oktober plaatsvond in en rond Geldermalsen, beleefde met 27 deelnemende teams een succesvolle, eerste editie. Na weken van nakijkwerk werd donderdagavond 8 november de winnaar uitgeroepen. Met een totaalscore van maar liefst 383 punten kwam team de "M(i)eterse groep" als grote winnaar uit de bus.

door Mandy van Diën

De prijsuitreiking vond plaats in Schenkerij "De Beurs" aan het marktplein in Geldermalsen en zorgde wederom voor een feestelijk samenzijn van inwoners uit de gemeente. Coverband "Rock 'n Rosie" zorgde voor muzikaal entertainment terwijl alle aanwezige teams zich opmaakten voor de grote uitslag. De spanning was merkbaar bij de deelnemers, maar de gezelligheid voerde de boventoon. ,,Leuk, voor herhaling vatbaar, stressvol en gezellig" de termen die veelal gebruikt werden door de teams wanneer zij de avond van 13 oktober vol enthousiasme met elkaar bespraken.

ORGANISATIE De organisatie is er weken druk mee geweest. Niet alleen de voorbereiding en de avond zelf, maar vooral naderhand waren er volop werkzaamheden te verrichten. Zo werden alle foto-opdrachten bekeken en moesten alle 27 quizpakketten worden gecontroleerd en per vraag beoordeeld. Ook bleken vragen op verschillende manieren geïnterpreteerd te kunnen worden, waardoor het antwoordenboekje hier en daar herzien moest worden en werd er zelfs een vraag geschrapt.

,,Er is heel wat heen en weer gecommuniceerd over WhatsApp", vertelt Martine Eerelman – Hanselman, een van de vier organisatoren. ,,Antwoorden bespreken die afwijkend waren, maar evengoed als juist antwoord konden dienen. Op een gegeven moment is er dan ook besloten om samen te komen en het een en ander door te nemen." Waar zijzelf, Wim Timmermans en Arthur Eerelman - Hanselman de opdrachten verwerkten tussen hun dagelijks werk door, stortte Gerrit Janssen, gepensioneerd, zich er vol overgave op. Zijn mede-organisatoren prijzen hem om zijn enthousiasme. ,,Gerrit heeft niet alleen de meeste quizopdrachten nagekeken, maar ook in de voorbereiding heeft hij veel betekend in onder meer het werven van sponsoren." Al met al hebben de nakijkwerkzaamheden zo'n 27 uur in beslag genomen.

WISSELBOKAAL De totaalpunten van de top drie lagen dicht bij elkaar. Uiteindelijk ging de "M(i)eterse groep" ervandoor met de wisselbokaal. Met 9 punten verschil mocht team "Deil Denkt Door" de tweede prijs in ontvangst nemen, gevolgd door de "Betuwse Koekoek" die hen met een totaal van 370 op de hielen zat. De beste bakkers bleken in team "Dorpelinge" te huizen. Zij werden met een 9 beoordeeld in de bakopdracht. Onder de deelnemende teams waren ook vijf politieke partijen. Hiervan eindigde D66 West Betuwe het hoogst met een tiende plaats.

Overwoog de organisatie eerst nog om de dorpsquiz om het jaar te herhalen, ligt nu het besluit definitief vast om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Aan Gerrit ligt het in ieder geval niet. Hij was de avond al weer druk bezig met het ronselen van teams. Aan het eind van de avond stond er al een twintigtal p de lijst voorinschrijvingen.

Wie volgend jaar ook wil meedoen, kan zich inschrijven op dorpsquizgeldermalsen.com Op deze website zijn tevens de uitslagen en antwoorden van de quiz terug te vinden.

Tijdens de uitreiking zijn livestreambeelden gemaakt. Deze zijn terug te vinden op het Facebook-kanaal van Nieuwsblad Geldermalsen.