Op weg naar De Pluk: Kinderkoor Tzjill-kidz en jongerenkoor Tzjill

GELDERMALSEN Kinderkoor Tzjill-kidz en jongerenkoor Tzjill hebben hun eerste seizoen in mei succesvol afgesloten. ,,En er blijkt voldoende animo te zijn om weer een seizoen verder te gaan", aldus Ineke van Beuzekom, voorzitter en medeoprichter van de twee koren.

In de feestelijke openingsweek van De Pluk zal Tzjill haar steentje bijdragen, want op donderdag 1 oktober staan er muzikale activiteiten gepland in het prachtige nieuwe theater. ,,En er staan voor Tzjill en Tzjill-kidz zelfs al meer optredens gepland! Op zaterdag 26 september doen we mee aan Muzikale Monumenten, op 13 november zullen we samen met het jeugdorkest Meteren optreden bij het Cultureel Café in de Melangeur en in april 2016 zijn we weer uitgenodigd voor het kinderkorenfestival bij het Nationale Opera en Ballet in Amsterdam."

Naast de verhuizing van het Lingehuis naar het nieuwe theater van De Pluk, gaan de twee koren na de zomervakantie verder met een nieuwe dirigente, Janine Waardenburg. ,,Janine is een professionele dirigente, die ook nog eens prachtig kan zingen. Ze gaat met ons werken aan stemvorming, bereik, noten lezen en nog veel meer. We streven er naar om met veel plezier een zo hoog mogelijke kwaliteit te halen en het muzikale talent te ontwikkelen. Het repertoire zal bestaan uit popmuziek, musical en zelfs een vleugje klassiek. Afwisseling en uitdaging zijn hierbij belangrijk.

We verheugen ons enorm op het nieuwe seizoen in het theater van De Pluk. De prachtige locatie zal goed zijn voor de professionele uitstraling van onze koren", aldus Van Beuzekom.

Het seizoen start direct na de zomervakantie op vrijdag 28 augustus. Tzjill-kidz repeteert iedere vrijdag van 15.45 tot 16.45 uur en jongerenkoor Tzjill repeteert van 17.15 tot 18.30 uur.

Meer informatie is te vinden op Facebook of via de website www.tzjill.webklik.nl