• Walter Post
  • Tiel 26-03-2017
    Roel Boersmaloop ziekenhuis Rivierenland, start jeugd
    iov Stad Tiel.
    Foto Raphael Drent

    Raphael Drent
  • Walter Post

Opbrengst Lampjesactie en Boermaloop 25.000 euro

TIEL De leden van het Roparunteam 166 van Ziekenhuis Rivierenland keken verbaasd op toen na afloop van de Roel Boerma Loop van Astylos zondag plots een enorme verrassing wachtte: de moederstichting Roparun Palliatieve Zorg uit Rotterdam stelt 50.000 euro beschikbaar aan projecten van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Onder die projecten ook de elektrische fietsen voor mensen die chemokuren in het Tielse ziekenhuis ondergaan. De Fonkelfietsen zijn bovendien doel geweest van de afgelopen Lampjesactie van de stichting Vrienden. Die actie bracht dit jaar 25.000 euro op, inclusief de startgelden van de Boermaloop. Ook dat resultaat werd zondagmiddag bekendgemaakt. Patiënten kunnen de fietsen lenen, zodat ze tussen de kuren door gezondheid in de buitenlucht opdoen en bewegen.

Roparunteam 166 brengt jaarlijks geld bijeen voor het ziekenhuis, als bijdrage in projecten die het leven voor kankerpatiënten veraangenamen. Dat doet de stichting Vrienden eveneens, beiden vonden elkaar dus tijdens de Roparun, een benefietloop die door Astylos wordt georganiseerd met een opbrengst die aan de stichting Vrienden wordt geschonken.

De stichting Roparun Palliatieve Zorg heeft besloten een aanvraag van de stichting Vrienden vanwege die trouwe acties van Team 166 te honoreren. Het geld wordt gebruikt voor mede aankopen van Fonkelfietsen, het houden van 6 workshops Look Good Feel Better (hoe zie ik er als kankerpatiënt toch leuk uit), kookworkshops en een kookboekje voor kankerpatiënten.

De Roparun voert vanaf zaterdag 3 juni van Parijs naar Rotterdam in een marathon die maandag 5 juni eindigt. Ook 's nachts wordt er gelopen. Het Tielse Roparunteam 166 is 30 personen sterk en omvat niet alleen marathonlopers maar ook chauffeurs, fietsende begeleiders en verzorgers. Veel van de Roparunners werken in het ziekenhuis.