• Staatsbosbeheer
  • Staatsbosbeheer

Open Monumentendag Eendenkooi en Poldermolen Waardenburg

WAARDENBURG Op zondag 10 september van 11:00 tot 16:00 uuropent Staatsbosbeheer in het kader van de Open Monumentendag de deuren van de Waardenburgse eendenkooi en de Waardenburgse Poldermolen. Dit is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding.

Tijdens deze dag kunnen belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen op de eendenkooi. Hier leren ze hoe het leven van de kooiker er uit zag en welke werkzaamheden hij als hardwerkende plattelander verrichtte op de zware kleigronden in het rivierengebied. Een hard en soms eenzaam leven, waar een karig maal verdient werd met het vangen van eenden. Er zijn rondleidingen onder begeleiding van een gids, er zal een demonstratie wilgenvlechten worden gegeven en ook de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje geeft demo's met hun kooikerhondjes.

Op de Waardenburgse Poldermolen wordt iedereen ontvangen door de molenaars die alles kunnen vertellen over hoe een molen werkt en over de belangrijke rol die dit monument gespeeld heeft in de geschiedenis van de regio.

Tussen de molen en de eendenkooi is er elk heel en half uur een pendelverbinding met een huifkar en daarnaast kan een wandeling worden gemaakt door natuurgebied 't Broek waarin zowel de eendenkooi als de molen liggen.

De toegang is gratis en parkeren kan bij de eendenkooi. Adres: Broekgraaf 1, 4181 AL, Waardenburg.