Opening culturele zomerweek

GELDERMALSEN In de derde week van juni van 15 juni tot en met 23 juni houdt de Stichting nu voor de derde maal de culturele zomerweek, met op zaterdag 22 juni de kunst, cultuur en curiosamarkt in het centrum van Geldermalsen.

Tijdens deze culturele zomerweek wordt ook nog een extra kleine tentoonstellingsroute Piet Mulder aan de grote route toegevoegd en zijn er ook werken van Piet Mulder te zien, bij een aantal particuliere adressen. Zie hiervoor ook het programmaboekje van de derde culturele week of het routeboekje van de Piet Mulder Kunstroute: www.skcwb.nl.

Programma: dinsdag 18 juni in Ravestein is er in de middag voor de ouderen een Ik hou van Holland thema, woensdag 19 juni film over de schilder Van Gogh met inleiding door Gerd Buyserd-van Doorslaer, met ondersteuning van begeleidende sketches door twee spelers van Elckerlyc, donderdag 20 juni concert in de centrumkerk met onder andere Betuws Dagorkest en zangeres Mies de Lannoy, zondag 23 juni lazy jazzy afternoon concert in de Pluk met Sweet Blossom Orchestra.

Vernissage van de kleine Piet Mulder route alsmede opening van de culturele week vindt plaats zaterdag 15 juni vanaf 16.00 uur in Huize Buyserd, Kerkstraat 1 te Tricht. De opening zal verricht worden door wethouder Rutger van Stappershoef.

De kleine tentoonstellingsroute loopt langs Huize Buyserd, met thema Piet Mulder – portretten, langs camping de Karekiet te Erichem, langs Tuindorp 46, waar de voormalige buren van Piet en Hanna Mulder hun huis op speciale tijden tijdens de culturele zomerweek openstellen en de prive collectie van hen tentoonstellen, langs verzorgingshuis Ravestein, waar naast de expositie Ik hou van Holland, ook werken van Piet Mulder zijn te zien, de centrumkerk in Geldermalsen waar tijdens openingstijden ook werk van Piet Mulder is te zien. Dit jaar zou Piet Mulder 100 zijn geworden. Piet Mulder, schilder van het Betuws landschap.

Wie een kraam wilr huren voor de kunst, cultuur en curiosamarkt zaterdag 22 juni kan een inschrijfformulier opvragen via info@skcwb.nl of www.skcwb.nl