• Janus Visser/BDU

Opening Dorpsmoestuin Haaften

HAAFTEN De Dorpsmoestuin in Haaften gaat zaterdag 22 augustus open. Tussen 10.30 uur en 12.30 uur vinden er allerlei activiteiten plaats op het oude terrein van CBS Goudestein. Iedereen is welkom om te helpen het terrein in te richten of gewoon een kijkje te komen nemen.

De dorpsmoestuin is in eerste instantie bedoeld om groente, fruit en kruiden te verbouwen in mobiele moestuinbakken. De locatie moet zo worden ingericht dat het uitnodigt om er te zijn, om te tuinieren, even bij te kletsen, tuiniertips en recepten uit te wisselen etc. Maar gezelligheid is net zo van belang, dus ook zonder groene vingers, is het gewoon gezellig om even een praatje te komen maken. De bedoeling is dat er altijd volk is, in ieder geval zullen elke zaterdag mensen aanwezig zijn die kunnen helpen bij het verzorgen van de moestuinplanten.

Tijdens de opening zaterdag 22 augustus zijn er verschillende activiteiten. Iedereen kan helpen om stekkies te planten, wilgentenen te vlechten of tafels te timmeren. Maar mensen kunnen ook gewoon een kijkje komen nemen, er zijn spelletjes te doen, streekproducten te proeven, een dj draait muziek en de koffie staat klaar.

Van idee tot project

Het idee voor een gezamenlijke moestuin ontstond bij een paar kinderen tijdens de opening van het Kulturhus. Mirthe Wensveen en Nick Enders lieten bij het door Dirk III georganiseerde project Kinderkracht deze wens achter. Dit idee van kinderen uit het dorp werd enthousiast opgepakt door vrijwilligers in het dorp. In de dorpsmoestuin kan iedereen z'n groente, fruit of kruiden gaan verbouwen. Die mag je natuurlijk zelf oogsten en eten, maar Nick en Mirthe willen juist graag dat er vervolgens ook samen uit de moestuin gegeten wordt. Daarom staan er al oogstfeesten op de planning.

Info: Vrijwilligers Haaften: Mario Kock (06-25441531) Manon Ensink (06 - 51028023) Dirk III: Jan de Kock (06-43402252).