• Ien van Laanen

Opening expositie Ien van Laanen: Van Toverkracht tot griezelnacht

GELDERMALSEN Ien van Laanen, de illustrator van de Nederlandse Harry Potter-serie en van de nieuwe uitgaven van de Griezelbus, exposeert voor het eerst in Nederland alle originele ontwerpen van deze covers. Zaterdag 10 november om 15:00 uur opent Paul van Loon deze expositie Van toverkracht tot Griezelnacht in de Bibliotheek van Geldermalsen. Tot 1 december is de expositie te bewonderen.

Een uniek gebeuren, want nooit eerder zijn deze covers van Ien van Laanen tegelijkertijd geëxposeerd. Een aantal bijbehorende attributen wordt ook tentoon ­gesteld. Schrijver Paul van Loon komt de expositie openen. Belangstellenden kunnen zich via www.bibliotheekrivierenland.nl aanmelden om een gesigneerde kaart van Paul van Loon te ontvangen.

 

GRIEZELBUS Ter gelegenheid van de opening van de expositie neemt Paul van Loon zijn Griezelbus mee. Kinderen kunnen deze interactieve bus vanaf 15:00 uur bezoeken. In de bus komen alle verhalen van Paul van Loon tot leven. En de chauffeur trakteert de kinderen nog op echte griezelverhalen. Daarnaast is er in de Bieb een grimeur aanwezig om kinderen om te toveren tot echte griezels en kunnen er enge maskers gemaakt worden.

 

IEN VAN LAANEN Ien van Laanen is freelance illustrator en ontwerper. Ze maakt illustraties, ontwerpt covers, affiches, huisstijlen en promotiemateriaal en maakt korte animaties voor het web. Ze werkt voor uitgeverijen en allerlei organisaties en instellingen, voor kranten en tijdschriften zoals de Volkskrant, Vrij Nederland, VPRO-gids en HP de Tijd. Ze illustreerde een aantal succesvolle kinderboeken en geeft seminars en lessen o.a. aan de Hogeschool v.d. Kunsten te Utrecht. Zie meer informatie www.ienvanlaanen.nl.

 

BOEKOMSLAGEN Ze tekende de boekomslagen van de Nederlandse Harry Potter-serie waar het Klokhuis zelfs een aflevering aan gewijd heeft. J.K Rowling zei in een interview dat Iens covers haar favorieten waren. Hiervoor kreeg ze in 2004 het Bronzen Uiltje van Apeldoorn. Voor de succesvolle hernieuwde serie van Paul van Loons Griezelbus maakte ze de covers en het logo. Ien van Laanen woont sinds kort in de gemeente Geldermalsen.

 

Aanmelden voor de opening kan via www.bibliotheekrivierenland.nl. Na 10 november is de expositie Van Toverkracht tot Griezelnacht van Ien van Laanen nog tot 1 december te bewonderen in de Bibliotheek Geldermalsen. De Bibliotheek is gevestigd in De Pluk, Rijkstraatweg 64 in Geldermalsen.