Oranjefonds brengt jeu de boulesbaan Tricht dichterbij

TRICHT Het Oranjefonds heeft aan de stichting Dorpshuis Tricht een bedrag van €5000,- toegekend voor het aanleggen van een Jeu de boulesbaan bij het Dorpshuis. Vrijwilligers en bestuur zijn bijzonder blij met deze steun. De baan is al langer een wens van een aantal oudere inwoners. Het initiatief is voortgekomen uit de jaarlijkse brainstormsessies met alle vrijwilligers van het Dorpshuis en kreeg het motto 'ouderen aan de bak!'

Het Oranjefonds geeft de subsidie voor het realiseren van de baan in het kader van 'Alle jaren tellen'. Een landelijk programma waarbij activiteiten van en door vrijwilligers worden gesteund om de sociale verbanden tussen ouderen in het dorp te vergroten. Een Jeu de boulesbaan biedt daarvoor alle mogelijkheden. Het is een ideale gelegenheid elkaar op een andere manier te ontmoeten. Jeu de boules (of pétanque) spelen kan altijd, lekker buiten, in de zon of in de schaduw, met mannen, vrouwen en kinderen. Naast de baan zullen banken worden neergezet om uit te rusten van de inspanningen. Als het open is kan men gebruik maken van de faciliteiten van het Dorpshuis, maar men kan ook zelf koffie of een drankje mee nemen.

Wanneer de baan in gebruik genomen kan worden is op dit moment nog niet bekend. Over de locatie wordt nog gesproken met de Gemeente Geldermalsen, maar vrijwilligers van het Dorpshuis staan te popelen om aan de slag te gaan. Spelers van de badmintonvereniging Shuttle Up, ook actief in het Dorpshuis, hebben de baan geadopteerd en zullen zorg dragen voor het onderhoud, de organisatie van toernooitjes en mogelijk ook voor het uitlenen van jeu de boulesballen.