• Bob de Bouwer: Mega Machines

    Bob de Bouwer: Mega Machines
  • Darkest Hour

    Jack English
  • The Shape Of Water

    The Shape Of Water

Oscarwinnaars en Bob de Bouwer bij LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm vertoont op vrijdag 4 mei en woensdag 9 mei geschiedenis en drama in Darkest Hour - Oscarwinnaar voor beste mannelijke hoofdrol - over Winston Churchill. Op zaterdag 5 mei draait de grote winnaar van de 90ste Academy Awards The Shape Of Water. Deze film gaat over de ontluikende liefde tussen een schoonmaakster en een monster. En voor de kinderen is op zondag 6 mei Bob de Bouwer: Mega Machines te zien. LingeFilm organiseert die dag een vrolijke Bob de Bouwer KIDS-activiteit.

Gary Oldman kruipt Darkest Hour in de huid van de legendarische Engelse premier Churchill en won de Oscar. Tegen de achtergrond van het begin van de Tweede Wereldoorlog zien we de donkerste uren van Engeland. Hoe om te gaan met de dreiging van nazi-Duitsland: vechten of onderhandelen? Een Churchill met politieke visie en lef, angsten en onzekerheden, te veel drankconsumptie, speeches schrijvend in bad, zijn grote dilemma om de keuze te maken die niemand anders wil maken. Het zit er allemaal in.

Nog meer Oscarsucces bij LingeFilm in The Shape of Water. Deze film won dit jaar een Oscar voor beste film. In totaal won The Shape of Water 4 Oscars. In deze sprookjesachtige fantasyfilm spelen buitenbeentjes een centrale rol. De niet-pratende schoonmaakster Elisa werkt bij een overheidsinstituut. Daar wordt een Zuid-Amerikaans zeemonster gevangen gehouden en ze wordt verliefd op hem. Oppervlakkig gezien zijn er overeenkomsten met The Beauty and The Beast, maar dan wel voor volwassenen. Waarschijnlijk verwacht je niet dat je wordt ingepakt door deze film, maar het gebeurt wel.

Bij de familiefilm Bob de Bouwer: Mega Machines organiseert LingeFilm ook weer een leuke KIDS-activiteit. Spijkers in een houtblok hameren, schroeven indraaien en muurtjes metselen. Vind jij dat helemaal te gek? Kom dan naar de KIDS-activiteit van LingeFilm waar je als een echte Bob de Bouwer aan de gang gaat in Grand Café De Pluk en kan je je Bob de Bouwer-diploma halen. Kleur je liever? Geen probleem. Ook dat kan.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl

KIDS-FILMS: Aanvang 11.00 uur (autismevriendelijk) met activiteit na de voorstelling en 14.00 uur activiteit met om 15.00 uur film, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.