• Oude Liefde

Oude Liefde, Afrikaans drama en vrolijke animatiefilm over de dood bij LingeFilm

GELDERMALSEN De ontroerende film Oude Liefde draait op vrijdagavond 16 en dinsdagmiddag –met koffie-thee-lekkers- 20 februari bij LingeFilm. Twee gescheiden zestigers zien elkaar weer na jaren als hun zoon plotseling is overleden. Op zaterdagavond 17 en woensdagavond 21 februari vertoont LingeFilm het Afrikaanse melodrama Félicité. De film gaat over een trotse alleenstaande moeder die zangeres is in een bar in Kinshasa. Als haar zoon het slachtoffer wordt van een motorongeluk staat haar leven op z'n kop. En op zondag 18 februari het animatiespektakel Coco, een vrolijke en grappige film over de dood.

Sterk Nederlands drama in Oude Liefde met een vleugje droge humor. Dat is de film Oude Liefde geregisseerd door Nicole van Kilsdonk. Fransje wordt gedwongen contact op te nemen met haar ex Fer omdat hun zoon is gestorven. Fransje en Fer zijn al lang uit elkaar. Beiden hebben hun leven weer opgepakt. Fransje heeft een nieuwe relatie en de kinderen Tess en Hilde zijn volwassen vrouwen. 'Wat komt hij hier doen? En sinds wanneer noemen we hem papa?!'. Een portret van wat ooit een gelukkig gezin was, nu met nieuwe vrienden en eigen leven, maar met een heimelijke liefde die nog altijd niet gedoofd is. Met Beppie Melissen, Gene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis en Eva Van der Gucht.

Kinshasa, een broeierige, chaotische Afrikaanse stad waar Félicité (Véro Tshanda Beya Mputu) als zangeres probeert de eindjes bij elkaar te houden. In muziek vindt zij de rust, het geluk en hoop. Regisseur Alain Gomis heeft met opzet de ondertiteling achtergehouden wanneer Félicité optreedt. Haar intense stemgeluid en de opzwepende muziek voeren de kijker mee naar Afrika. Félicité is een zelfstandige vrouw, maar zonder financiële reserves. En het gaat fout: haar zoon krijgt een motorongeluk en heeft dure medische behandelingen nodig. Er zit niets anders op dan vrienden, kennissen, arm en rijk, te vragen om ondersteuning. En dan wordt het harde bestaan van Congo blootgelegd. Een falende overheid, corruptie en armoede. 'Félicité', een hommage aan een sterke vrouw die er alles aan doet haar zoon te helpen.

Speciaal voor de jeugd en de oudere jongeren: Pixar's Coco. Onder de regie van Lee Unkrich en Adrian Molina is er weer een prachtige animatiefilm geproduceerd, nu met een Mexicaans tintje. De film gaat in op de typische gebruiken in Mexico. Uitgangspunt is 'Día de Muertos', de dag van de doden. Nadat Miguel het graf van zijn muziekheld Ernesto de la Cruz heeft bezocht weet hij het zeker! Hij is een afstammeling van de o zo ongelukkig omgekomen gitaarheld. Dit moet hij uitzoeken en dan wordt hij de wonderlijke wereld van de doden ingezogen. De wereld van de doden die net zo vrolijk en swingend is als waar hij vandaan komt. Een intrigerend verhaal tussen realiteit, fantasie, gebruiken en blijdschap. Met de animatiekwaliteiten zoals we die gewend zijn van Pixar.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang dinsdag 14.30 uur filmmiddag met koffie- thee-lekkers. Aanvang woensdagavond 20.00 uur en zondag om 11.00 (autismevriendelijk) en om 15.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5. E-tickets via www.lingefilm.nl

KIDS-FILMS: Aanvang 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur, entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.