Oudhollandse vrijdagmiddag bij Elfdorpenspel in Tricht

TRICHT Op vrijdagmiddag 30 juni, de middag voor de avond met de Sterkste-man-competitie, ligt er voor jong en oud een Oudhollandse middag in het verschiet. Voor de kinderen is er van alles te beleven: diverse spellen, die ze ook met ouderen kunnen doen zoals hun eigen opa of oma, tot springkussens, schminken, ijs, wafels en prijs trekken bij een volle spelkaart (wordt gratis ter beschikking gesteld).

Het zou het Elfdorpenspel niet zijn als die middag ook niet een klein spelelement ingebouwd zou worden. De middag wordt mede mogelijk gemaakt door ProKids Attractieverhuur uit Geldermalsen.

Juist deze middag wordt er ook aandacht besteed aan de ouderen uit Tricht en uit de regio. Bij het thema Oudhollands moet ook de muzikale achtergrond in deze richting worden gezocht. Daarnaast zijn er spellen die ook zittend gedaan kunnen worden én originele Oudhollandse natjes en droogjes, zoals een heerlijk advocaatje, vers gemaakt in Tricht door Beverloo aan de Middelweg.

Iedereen is van harte welkom deze middag. Er zijn al contacten gelegd met o.a. Verzorgingscentrum Ravenstein in Geldermalsen, het Thomashuis in Buurmalsen en Beesd, Stichting Zorgverlening 's Heeren Loo uit Geldermalsen, basisschool De Malsenburg uit Buurmalsen, Zorgcentrum Lingehof uit Beesd, basisschool Op 't Hof en peuterspeelzaal Het Beldertje, de Vrouwen van Nu en de Ouderensoos uit Tricht.

STERKSTE MAN De feesttent op Sportpark Crayestein aan de Middelweg in Tricht, bij vv Tricht, is vanaf 15.00 uur open. Deze blijft open tot na de Sterkste-man-competitie. Voor deze competitie vaardigen alle dorpen een sterke man af om deel te nemen aan de zeer diverse spellen variërend van het buigen van staven, het tillen van stenen en het parcours lopen met gewichten. Dit jaar zijn de gewichten wat teruggebracht in zwaarte om zo de spellen meer toegankelijk te maken voor alle dorpen. De avond wordt feestelijk afgesloten door lokale helden en de Partybeukers, waarna eenieder zich kan opmaken voor de zaterdag. Entree voor vrijdagavond bedraagt 5 euro. Kaarten alleen aan de deur.

Zaterdag zijn er over de gehele dag spellen, startend om 11.00 uur met het kanovaren vanaf de Kostverlorenkade in Geldermalsen, waarna de feestavond zal worden vormgegeven door Het Feestteam, Stef Ekkel en onze inmiddels regionale held DJ Dré de Schoenmaker uit Geldermalsen. Entree voor deze avond bedraagt 10 euro. Kaarten alleen aan de deur.

Voor meer informatie: www.elfdorpenspel.info of Facebook.com/Elfdorpenspel.