• Archief BDU Media

Aantal WW-uitkeringen in Rivierenland neemt verder af

GELDERMALSEN In juli daalde het aantal WW-uitkeringen in Gelderland opnieuw. Ten opzichte van een jaar geleden is de daling in Gelderland sterker dan gemiddeld in Nederland. Ook in de afzonderlijke Gelderse arbeidsmarktregio's is dat zo.

Eind juli verstrekte UWV in Gelderland 25.681 WW-uitkeringen. Dit zijn 951 uitkeringen minder dan eind juni. Dat betekent een daling van 3,6% over de afgelopen maand, net als landelijk. Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu bijna 5.800 WW-uitkeringen minder in Gelderland. Dat is een daling van 18,4% en dat is sterker dan gemiddeld in Nederland (-16,3%).

het aantal WW-uitkeringen IS EIND JULI in alle arbeidsmarktregio's in Gelderland kleiner dan een jaar geleden. In de ene regio is de daling sterker dan in de andere, maar overal is de daling sterker dan gemiddeld in Nederland. In Gelderland is de daling het sterkst in de Achterhoek met 21,3% en het minst sterk in FoodValley met 16,6%.

RIVIERENLAND Eind juli verstrekte UWV in Rivierenland 2.836 WW-uitkeringen. Dit zijn 128 uitkeringen minder dan eind juni en betekent een daling van 4,3% over de afgelopen maand. Dat is duidelijk sterker dan landelijk (-3,6%). Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu 569 WW-uitkeringen minder in de Rivierenland. Dat komt neer op een afname van 16,7%. Ook dat is een sterkere daling in deze regio dan gemiddeld in Nederland (-16,3%).