• Bij de uitvoering van Sneeuwitje en de boze stiefmoeder aan creativiteit geen gebrek

  Joyce Weij - Van Ewijk, Activiteitenprogrammeur Bibliotheek Rivierenland - West Betuwe
 • Dick Geheniau van Echte Bakker Walderveen stond aan het hoofd van de smaak-jury van de bakopdracht

  M. van Diën
 • De teams werkten de hele avond hard aan de opdrachten die de organisatie voor hen heeft verzonnen.

  M. van Diën
 • De teams werkten de hele avond hard aan de opdrachten die de organisatie voor hen heeft verzonnen.

  M. van Diën
 • De teams werkten de hele avond hard aan de opdrachten die de organisatie voor hen heeft verzonnen.

  M. van Diën
 • Voor het groenscreen werden scenes uit Sneeuwitje tot leven gebracht

  M. van Diën
 • De teams werkten de hele avond hard aan de opdrachten die de organisatie voor hen heeft verzonnen.

  M. van Diën
 • Inspanning tijdens de korfbal opdracht

  M. van Diën
 • Inspanning tijdens de korfbal opdracht

  M. van Diën
 • Het bleef nog lang gezellig in Schenkerij De Beurs

  M. van Diën
 • De baksels van de Betuwse amateur koks

  M. van Diën

Dorpsquiz Geldermalsen ,,Vooral heel gezellig”

GELDERMALSEN Zaterdag 12 oktober vond de tweede editie plaats van de Dorpsquiz Geldermalsen. Vanaf 18.00 uur voerden 30 teams een race tegen de klok en tegen elkaar. Zij worstelden zich door tientallen theoretische- en opzoek vraagstukken heen en gingen de strijd aan tijdens de praktijkopdrachten. Om 23.00 uur moest alles afgerond en ingeleverd zijn. 

ZENUWEN Ook dit jaar is de Dorpsquiz goed ontvangen bij de deelnemers. Veel teams van afgelopen jaar maakten hun opwachting samen met een aantal nieuwe teams. Waar vorig jaar nog veel politieke partijen deelnamen, bevonden nu enkel Dorps Belangen en Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe zich in het deelnemersveld. Ruim voor aanvang stroomde "Schenkerij De Beurs", van waaruit de opdrachten werden uitgedeeld, vol. De spanning was bij zowel de deelnemers als bij de organisatie van het gezicht af te lezen. ,,Misschien is het nu wel spannender als vorig jaar. Toen was het zo'n succes dat ik bang ben dat we de verwachtingen niet waar kunnen maken" Aldus Martine Eerelman-Hanselman van de organisatie. Bij navraag aan de teams bleken deze zenuwen ongegrond. Ondanks dat het veel was, en de vragen niet altijd even makkelijk, hebben alle teams genoten van hun deelname. ,,Het was vooral heel gezellig".

PRAKTIJKOPDRACHTEN Werd er vorig jaar nog een balletje getrapt, moest een deelnemer van ieder team nu zijn of haar korfbal talent tonen. Op het speelveld van Animo stond een tweetal korven opgesteld en moest er van verschillende afstanden worden gepoogd de bal door de korf te schieten. Ondanks de deelnemende korfbalteams bleek dit nog niet zo makkelijk en was 2 uit 3 de topscore. In de bibliotheek, gevestigd in "De Pluk" te Geldermalsen, werd een online quiz gehouden. Tijdens deze zogenaamde "Kahoot-quiz" werden multiplechoice vragen gesteld over de gemeente, dialect en laaggeletterdheid. Wie het snelst, de meeste goede, antwoorden gaf plaatste zijn team bovenaan in deze opdracht. 

SNEEUWWITJE Wie deze avond sprookjesfiguren over straat heeft zien gaan, stond waarschijnlijk even te knipperen met zijn ogen. Het duurt nog even tot carnaval maar voor de Dorpsquiz mocht een aantal spelers zich vast uitdossen tot Sneeuwwitje en haar boze stiefmoeder. In de beurs poseerden zij voor een greenscreen, beschikbaar gesteld door de bibliotheek, en werd er in de foto een heus sprookjesbos geprojecteerd. Aan creativiteit bij deze opdracht geen gebrek. Traditiegetrouw stond de bakopdracht weer op het lijstje. De baksels moesten geschikt zijn voor 1 persoon en Geldermalsen en omstreken vertegenwoordigen met daarin een stukje Betuws fruit verwerkt. Dick Geheniau van Bakkerij Walderveen nam de taak op zich alle baksels te beoordelen. Behalve smaak werd er gekeken naar de opmaak, uitvoering en originaliteit. 

Op de valreep leverde het laatste team, klokslag 23.00 uur, hun pakketje antwoorden in en sloten daarmee de Dorpsquiz Geldermalsen af. De gezelligheid duurde nog even, met wat deelnemers die proosten op hun activiteiten, in De Beurs. Dankzij de vijfkoppige organisatie en 33 sponsoren was ook deze editie een groot succes. Nu is het aan het vijftal om alles na te kijken en te beoordelen. De grote winnaar wordt donderdag avond 7 november vanaf 20.00 uur, op feestelijke wijze, bekend gemaakt in "Schenkerij De Beurs". De avond wordt muzikaal begeleid door coverband "Stampede Ska".