• Tiel, 15 september 2018Corso18 Corso bij Night op het TaluudFoto Jan Bouwhuis.

    Jan Bouwhuis
  • Jan Bouwhuis
  • Jan Bouwhuis
  • Jan Bouwhuis

Fruitcorso: boordevol programma voor breed publiek

TIEL De corsokoorts stijgt in FruitDelta Rivierenland. In de hallen, schuren en loodsen wordt hard gewerkt om de wagens op tijd klaar te krijgen als op zaterdag 21 september het Fruitcorso door de straten van Tiel trekt. Het publiek kan genieten van 18 prachtige wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens, die steeds minder onderdoen voor hun 'grote broers'. Ook rijden en lopen er tientallen kinderen mee met het Kindercorso. Naast het middagcorso (13.30 uur) is er ook een avondcorso (20.30 uur). Corso by Night kende vorig jaar zo'n verrassende start, dat zowel de wagenbouwers als publiek reikhalzend uitkijken naar de tweede


De tribunes zijn net als vorig jaar gesitueerd op de parkeerplaats Het Taluud, dat omgebouwd wordt tot een heuse corso-arena. Daar zal de bekende televisiepresentator Jochem van Gelder het commentaar verzorgen. Fruitcorso staat bekend om zijn details en kleurnuances. Bij de tentoonstelling van de wagens op zowel zaterdag, zondag en maandag langs de grachten is er gelegenheid al die pracht en praal van groenten en fruit te bewonderen.

Foto: Jan Bouwhuis Foto: Jan Bouwhuis Naast corso is er ook veel entertainment op het Kalverbos. Zo is er zaterdag en zondag het Foodtruck Festival, dat in een nieuw jasje wordt gestoken door Leef je Rave. Naast veel mobiele trucks met diverse lekkere hapjes is er veel muziek. Zo treden er zaterdagavond tal van dj's op, onder wie de hoofdact l'Atelier. Maar ook zondag is het heerlijk toeven in het Kalverbos. Bovendien staat de tweede dag altijd in het teken van de prijsuitreikingen, die tussen 16.00 en 17.00 uur zullen plaatsvinden, waarna het wagenbouwersfeest kan losbarsten. Maandag, de slotdag, kunnen alle wagens nog eens bekeken worden en zijn er optredens van het koor Fruitig Geflip(t).

Het corso begint traditioneel met de mozaïeken, die vanaf 10 september langs de gracht worden gelegd. Op donderdagavond 12 september is de officiële opening van het Fruitcorso (20.00 uur), wederom voorafgegaan door een lampionnenoptocht. Deze start vanaf 19.30 uur op het Plein. Tevens zal de top drie van de mozaïeken bekend gemaakt worden.

Voor info en bestellen van kaarten: www.fruitcorso.nl Er zijn tribunekaarten voor de middag en avond. Daarnaast zijn er dagkaarten voor zaterdag, zondag en maandag. Bezoekers krijgen bij inleveren van een ticket bij de kassa een polsbandje en kunnen daardoor het evenemententerrein op en af op die dag. De binnenstad van Tiel is goed bereikbaar op alle dagen.