• Publiek Theatergroep Playback.

    Michiel Landeweerd

Praten met je puber

GELDERMALSEN Gemeente West Betuwe, GGD Gelderland-Zuid, IrisZorg en Mozaïek Jongerenwerk nodigen ouders, betrokken inwoners en professionals uit voor de ouderavond Praten met je puber. De acteurs van de theatergroep Playback houden het publiek op een luchtige wijze een spiegel voor. Dit doen zij aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. De avond is op woensdag 16 oktober vanaf 19.00 uur in de Lingeborgh (Laan van Leeuwenstein 2 in Geldermalsen). Alle ouders, betrokken inwoners en professionals zijn welkom. Opgeven kan via preventie@iriszorg.nl.

Het acteursteam van Theatergroep Playback gebruikt theater als middel om opvoedingstactieken te leren. Ze helpen ouders met 'terugspeeltheater' in het voeren van een open gesprek met hun puber. Een open gesprek over liegen en beheersen.

LIEGEN EN BEHEERSEN Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze 'gedragsnormen' zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers.

WEEK VAN DE OPVOEDING In de week voor de thema avond organiseert de gemeente met GGD Gelderland-Zuid activiteiten in het kader van de Week van de Opvoeding. De week is van 7 tot en met 13 oktober en heeft als thema Hand in Hand. School, sportvereniging, buren, familie en vrienden hebben allemaal invloed op de opvoeding van het kind. Samen vormen zij de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Info: www.weekvandeopvoeding.nl