• De wisselbokaal gaat naar - De Bridgeliefhebbers -

  M. van Diën
 • Een derde plaats voor - De derde helft -

  M. van Diën
 • Stampede Ska verzorgde de muzikale begeleiding van de avond

  M. van Diën
 • Een stabiele tweede notering voor - Deil denkt door -

  M. van Diën
 • - De Bridgeliefhebbers - nemen de wisselbokaal in ontvangst

  M. van Diën

Uitslag Dorpsquiz dicht bij elkaar

GELDERMALSEN Een kleine maand geleden vond de Dorpsquiz Geldermalsen plaats. Na het inleveren van alle opdrachten was het nakijken geblazen voor de vijfkoppige organisatie. Donderdagavond 7 november waren alle vragen nagekeken, opdrachten beoordeeld en was de uitslag daarmee compleet. De bekendmaking van de punten vond, net als vorig jaar, plaats in "Schenkerij De Beurs". Temidden van alle deelnemende teams werden de "Bridgeliefhebbers" uitgeroepen tot winnaar met een score van 87%. Zij scoorden 494 punten uit de te behalen 569 punten. "Deil denkt door" laat zien een stabiel team te zijn. Met een verschil van slechts 1% (489 punten) namen zij voor het tweede jaar op rij de felicitaties voor de tweede prijs in ontvangst. De derde helft sloot de top 3 af met tevens 1% en 5 punten verschil.

LINGERICKEN De avond werd feestelijk ingeluid door de band "Stampede Ska". Terwijl de horecagelegenheid zich vulde met gespannen, maar vooral enthousiaste, mensen brachten zij bekende nummers ten gehore in een eigen jasje. Vanuit de organisatie liet ook Yvonne de Penning-Smit haar muzikale kant zien terwijl zij de top drie van de Lingerick-opdracht voordroeg. Deze limericks hadden allen iets met de Betuwe te maken. De hoogste punten bij deze opdrachten gingen naar een actueel onderwerp; het afval scheiden. De aanwezigen zongen luidkeels mee waaruit bleek dat de sfeer er goed in zat. 

Nu al lijkt de Dorpsquiz Geldermalsen niet meer weg te denken. Waar sommige enigszins teleurgesteld waren niet in de top 5 te zitten, heerste vooral de gezelligheid van de avonden die de quiz in beslag nam. De antwoorden van de 30 teams, die samen goed waren voor meer dan 500 deelnemers, werden nagekeken door de organisatie. Martine Eerelman-Hanselman, Arthur Eerelman, Gerrit Janssen, Wim Timmermans en nieuwkomer Yvonne hebben alles op alles gezet om het geheel tot een succes te maken. Een missie die geslaagd is. Mede dankzij de 33 lokale sponsoren die Dorpsquiz Geldermalsen bijgestaan hebben. Zo zorgde de bibliotheek voor een green screen waar men werd vastgelegd in een sprookjesachtige setting. De foto's werden meet veel belangstelling en humor teruggekeken tijdens de afsluitende avond. 

Het enthousiasme van het organisatorische vijftal is ook tijdens de uitreiking terug te zien. Dankzij een leuke interactie met het publiek en de band heerste er een echte feeststemming in De Beurs. Onder luid applaus hoorden de 30 teams welk puntentotaal zij hadden ontvangen en op welke plaats hen dat zette in het eindklassement. De punten zaten op veel plekken dichtbij elkaar. Na de bekendmaking van de uitslag kreeg men de kans om de antwoorden in te zien. Na de prijsuitreiking bleef het nog even gezellig terwijl de band de avond met swingende nummers naar een einde begeleide. De hoogtepunten van de avond zijn terug te zien via de livestreams op de Facebookpagina van Nieuwsblad Geldermalsen. Ook benieuwd welke vragen de teams dit jaar te verwerken kregen? Bekijk alle vragen en antwoorden op https://dorpsquizgeldermalsen.com/uitslag-dorpsquiz-2019/