• Ab Donker
  • Ab Donker

Volgend weekend geen treinen tussen Utrecht – 's-Hertogenbosch/Tiel

TRICHT Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september treft ProRail in Tricht voorbereidingen voor de aanleg van een trillingsreducerende constructie. Ook vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch. Voor de reizigers worden stop- en snelbussen in gezet.

Onder de vlag van de Lingense Alliantie leggen Dura Vermeer, Mobilis en ProRail een derde spoor aan in Tricht. De trein tussen Geldermalsen en Dordrecht hoeft dan niet langer het spoor Geldermalsen – Utrecht te kruisen. Onderdeel van dit project is de aanleg van een ondergrondse trillingsreducerende constructie. Deze vangt trillingen van passerende treinen op en zorgt voor minder trillingen in de woningen die dicht op het spoor liggen.

RUIMTE MAKEN Voor het plaatsen van de trillingsreducerende constructie is ruimte nodig. Daarom wordt ten oosten van de overweg Nieuwsteeg een deel van de verharding verwijderd, worden kabels en leidingen verlegd en bomen en struiken verwijderd die dicht bij het spoor liggen. Tijdens de werkzaamheden is de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor alle verkeer.

Andere werkzaamheden die plaatsvinden, zijn het aanpassen van de bovenleiding bij de toekomstige onderdoorgang Randweg. Daarbij worden voorbereidingen getroffenvoor de bouw van een nieuwe spoorbrug over de Linge. En in Waardenburg worden twee 60 meter lange wissels in het spoor geplaatst die toegang geven tot een nieuw wachtspoor. De wissels worden in onderdelen met een hijskraan vanaf het viaduct aan de Zandweg (dit viaduct is het hele weekend afgesloten) op hun plaats gehesen. Verder vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch. 

GEVOLGEN TREINVERKEER Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht – Den Bosch/Tiel. Er rijden snel- en stopbussen. ProRail adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Meer informatie over dit project is te vinden op: https://www.prorail.nl/projecten/geldermalsen of https://delingensealliantie.nl/