• THE GOOD DINOSAUR - Pictured (L-R): Arlo and Pet Collector. ©2015 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

    Pixar

The Paradise Suite, dino's en modechicks bij LingeFilm

GELDERMALSEN Diverse films voor jong en oud staan er komende week geprogrammeerd bij LingeFilm. Vrijdag 19 februari en woensdag 24 februari is 'The Paradise Suite' te zien, waarin zes mensen elkaars leven onomkeerbaar beïnvloeden. Zondag 21 februari en woensdag 24 februari neemt LingeFilm KIDS het roer over en staan er twee kinderfilms met gratis activiteit op het programma. Op zondag 21 februari wordt 'The Good Dinosaur' twee keer vertoond. Om 11.00 uur als autismevriendelijke voorstelling en om 15.00 uur als KIDS-voorstelling. Woensdag 24 februari staat in het teken van mode, kleding en schoonheidsmaskers met de film 'Fashion Chicks'.

The Paradise Suite vertelt het verhaal van zes mensen die elkaars leven onomkeerbaar beïnvloeden. De mooie Bulgaarse Jenya ontmoet de engelachtige Afrikaanse Yaya die alles verliest behalve zijn geloof. De Servische oorlogsmisdadiger Ivica en de Bosnische Seka hebben te maken met misdaad en wraak. En de gezamenlijke passie voor muziek zorgt voor een breuk tussen het Zweedse pianowonder Lukas en zijn vader Stig.

The Paradise Suite is een film vol overtuigende acteurs, fraai camerawerk en subtiele muziek. Deze film werd geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Oscars van 2016.

The Good Dinosaur geeft antwoord op een eeuwenoude vraag: wat was er gebeurd als de meteoor, die het leven op aarde voorgoed veranderde, niet was ingeslagen? In deze film zijn de dinosaurussen nooit uitgestorven, maar juist het meest intelligente ras op aarde zijn. Pixar Animation Studios neemt je mee op een spannend avontuur in een wereld van dinosaurussen, waar de rollen volkomen zijn omgedraaid.

LingeFilm KIDS heeft diverse activiteiten georganiseerd rond het thema Dino's. Doe bijvoorbeeld mee met de dino-quiz, met de dino-brul wedstrijd of maak je eigen dino-fossiel. En we gaan een grote dino-tentoonstelling maken. Neem hiervoor je eigen dino's mee, groot of klein, alles is welkom. Vanaf 14.00 uur ben je welkom bij FILM+KIDS in het Grand Café van De Pluk.

Fashion Chicks gaat over Esmee, een introvert meisje van eenvoudige komaf die graag fashion designer wil worden. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Daar heeft ze de beschikking tot afgekeurde designkleding, waarmee ze zelf nieuwe kleding ontwerpt en zo een online alter-ego 'Lizzy' creëert. Ze wordt toevallig ontdekt en moet hierdoor een dubbelleven leiden.

LingeFilm KIDS zorgt voor een leuke meidenmiddag. Laat je nagels lakken of doe mee met de workshop "bodyscrub"en maak je eigen scrubcrème. En ben jij toe aan een nieuwe outfit? Neem dan je leuke, mooie en schone kleding -die je niet meer draagt- mee en ruil het tegen leuke, hippe, schone kleding van anderen. En natuurlijk mag je een rondje op de catwalk lopen.

Kom vanaf 14.00 uur naar FILM+KIDS in het Grand Café van De Pluk.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang en entree op vrijdag en woensdagavond: 20.30 uur, € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. Aanvang en entree op zondag en woensdagmiddag: 11.00 uur (autismevriendelijk) en 15.00 uur, € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. Reserveren via www.lingefilm.nl