• SGP

Permanent nationale driekleur bij gemeentehuis

GELDERMALSEN Tijdens de laatste raadsvergadering voor het reces stelde de SGP-fractie voor om voortaan de nationale driekleur altijd te laten wapperen bij het gemeentehuis van Geldermalsen.

Fractievoorzitter Lourens van Bruchem: ,,Wij vinden het mooi als we met de Nederlandse driekleur een uiting geven aan onze nationale saamhorigheid en de verbinding met ons koningshuis."

Om de vlag ook 's nachts uit te mogen hangen, moet hij in het donker worden verlicht. Namens het college raadde de burgemeester de motie af. De gemeenteraad beliste anders en een meerderheid ondersteunde het idee van de SGP.

,,Op veel overheidsgebouwen wapperen allerlei vlaggen, maar onze Nederlandse vlag zie ik steeds minder vaak, dat vinden wij ongewenst. Vandaar dit voorstel."

Van Bruchem: ,,De energiekosten bedragen ongeveer 7 euro per jaar; maar de echte verrasssing kwam na afloop van de vergadering. Een lokale ondernemer kwam naar ons toe met het aanbod van een gratis zonne-energie-vlaggenmastlamp. Dat maakte de oplossing helemaal geweldig.''