• 112Heuvelrug.nl

Politie houdt dief aan na achtervolging met helikopter

GELDERMALSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 mei een 27-jarige man uit Neerijnen aangehouden. De man was in het bezit van diverse goederen die vermoedelijk gestolen zijn.

Surveillerende agenten zagen rond 02.20 uur op de Zeekade in Geldermalsen een auto geparkeerd staan. Toen ze dichterbij kwamen, zagen zij drie mannen hard wegrennen in de richting van een nabij gelegen bedrijventerrein. De agenten zagen naast en in de auto diverse goederen liggen waaronder televisies, kleding, nieuwe scheppen, diverse soorten accu's en een bladblazer. Ze lieten versterking komen van ondermeer een hondengeleider en een helikopter. De helikopterpiloot zag al vrij snel iemand liggen in het gras en kon de agenten naar de verdachte toe praten. De man kon worden aangehouden en is naar het politiebureau overgebracht. Hij krijgt proces-verbaal.

De andere twee personen werden niet meer aangetroffen. De goederen en de auto zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen en doet verder onderzoek naar de zaak.