• Politie Gelderland
  • Politie

Politie vindt groot drugslab in Haaften

HAAFTEN De politie heeft dinsdagavond 18 juni bij een woning aan de Heerkensdreef in Haaften een drugslab aangetroffen. Het lab bevond zich in een schuur naast de woning. Het lab werd woensdag 19 juni ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk gaat om een lab waarin amfetamine werd geproduceerd. De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Het lab wordt geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmanteld en vernietigd vanwege mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu.

De LFO is opgericht in 2001 en richtte zich in het begin vooral op de ontmanteling van MDMA (XTC) en amfetaminetype laboratoria. In Haaften zijn honderden liters aan chemicaliën afgevoerd. Daarnaast zijn er sporen veiliggesteld, spullen in beslag genomen en is de woning doorzocht.