• Redactie

Politie waarschuwt voor messen- en pannenverkopers

GELDERMALSEN De politie van Geldermalsen waarschuwt voor mensen die aan de deur messen en pannen willen verkopen. De pannen en messen worden met een heel mooi verhaal voor heel veel geld verkocht. Vaak zijn deze pannen en messen van bedenkelijke kwaliteit waardoor de verkoper veel geld in zijn zak kan steken.

,,Op maandag 9 oktober is er een verkoper actief geweest in Geldermalsen", aldus wijkagent Django van Ekeren. ,,Hij reed in een grijs/blauwe BMW 2. Deze Nederlandse man was netjes gekleed en in het begin zeer vriendelijk tegen zijn potentiële koper. Toen de verkoper door kreeg dat de verkoop van zijn pannen en messen niet ging zoals hij bedacht had werd hij onvriendelijker. Uiteindelijk heeft de verkoper de kopende partij zover gekregen om twee pannen en een messen set voor 1100 euro te verkopen. De vraagprijs was in eerste instantie 1495 euro."

,,Mocht u een dergelijk verkoper aan de deur krijgen en u wilt toch graag goederen bij hem of haar kopen vraag dan altijd naar een legitimatiebewijs", gaat Van Ekeren verder. ,,Noteer de gegevens of maak er een foto van. Spreek vooraf duidelijk af wat de kosten zijn en wat daarvoor geleverd wordt. Niet onbelangrijk is om te kijken wat de kwaliteit van de goederen zijn. U zou even op Google kunnen kijken of er iets over geschreven staat op internet voor een vergelijkend warenonderzoek. U bent tot niets verplicht maar als uiteindelijk een overeenkomst is gesloten waarbij betaald is voor de geleverde goederen is er niets meer aan doen."