Beeldvorming Heuffterrein in Vuren

VUREN In het kader van gebiedsgericht ontmoeten vergadert de raad van gemeente West Betuwe op 15 oktober in Vuren. Hier is een beeldvormende avond georganiseerd, die in het teken staat van het Heuffterrein. De raad, inwoners van Vuren en andere geïnteresseerden krijgen deze avond meer te horen over de plannen voor het gebied en kunnen hier zelf over meepraten.

Het Heuffterrein is een gebied langs de dijk bij Vuren, waar vroeger een actieve steenfabriek stond. Nu staan alleen de oude steenovens en schoorsteen nog overeind. Op dit moment wordt nagedacht over de verdere ontwikkeling van dit gebied. Die kan mogelijk gecombineerd worden met de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg (GoWa).

Aan dit project werkt het kernteam Ontwikkeling Heuffterrein Vuren. Zij starten 15 oktober met een presentatie over de geschiedenis en toekomst van het Heuffterrein. Daarna gaan aanwezigen in groepen uiteen en bespreken ze verschillende onderwerpen omtrent de ontwikkeling van het terrein. Na een korte pauze volgt een gezamenlijke terugkoppeling van de resultaten en een afsluiting door wethouder Jacoline Hartman.

De avond is van 20.00 tot 22.30 uur in het Alliantiekantoor, Waaldijk 91, 4214 LC in Vuren.

Bekijk het hele programma op: www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.

Emaille presentatie

GELDERMALSEN Zaterdag 12 oktober vindt er een bijzonder evenement plaats bij Juwelier & Goudsmederij Mariska Timmer. Op deze dag laat de emailleur van het Duitse sieradenatelier Ehinger Schwarz in de winkel de bijzondere techniek van het vuuremaille zien. Elk emaille-sieraad is met de hand beschilderd en in de emaille oven gebrand wordt. Net als bij een delicate soufflé is het pas zichtbaar of het sieraad is gelukt wanneer de oven wordt geopend.

Vanaf 10.00 uur is iedereen zaterdag welkom bij Juwelier & Goudsmederij Mariska Timmer. Doorlopend kunnen de bezoekers zien hoe unieke zilveren sieraden met zeer speciale emaille techniek worden gemaakt. Ook vertelt de Nederlandse agent van Ehinger Schwarz, Ingeborg Vink, alles over het bijzondere juwelenhuis en hun mooie familie geschiedenis. En de zeer uitgebreide collectie is te bekijken en te passen. Het wordt een feestje met een hapje en drankje.

Marktplein 9, Geldermalsen, 0345-548030, www.mariskatimmer.nl.

Garageverkoop

GELDERMALSEN Na ruim 30 jaar gaat de familie Rutten verhuizen en ze willen wat ruimte maken voordat de verhuisauto komt. Zaterdag 12 oktober tussen 09.00 en 16.00 uur wordt een uitgebreide garageverkoop van allerlei leuke, nuttige en interessante artikelen, teveel om op te noemen. De garageverkoop is aan de Stationsweg 12/14 4191 KK Geldermalsen.

Een kleine greep aan spullen: wijnrekken, decoratieve originele houten wijnkisten en frontjes, collectie wijnen in kist, huishoudelijke spullen, theaterlampen, meubilair, zonnebank, woondecoratie artikelen, speelgoed en meer. Kleine prijzen, alles moet weg.