Veiligheidsavond raad West Betuwe op dinsdag 17 september

BEESD Op 17 september organiseert de raad West Betuwe een Veiligheidsavond in Het Nut in Beesd. De raad stelt binnenkort namelijk een nieuw veiligheidsbeleid vast en wil daarvoor informatie ophalen bij veiligheidspartners en bij de inwoners van de gemeente West Betuwe. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur.

Alle inwoners van de gemeente zijn welkom op deze bijeenkomst. Tijdens de interactieve avond kunnen ze aan de raad laten weten wat zij belangrijk vinden op het gebied van veiligheid. Wat maakt de gemeente West Betuwe voor hen veiliger?

KENNISMAKINGSMARKT De avond start om 19.30 uur met een kennismakingsmarkt, op het terrein van Het Nut in Beesd. Hier zijn verschillende partners van de gemeente aanwezig, zoals de boa's, jongerenwerkers, de gebiedsmakelaars en vertegenwoordigers van de WhatsApp/buurtpreventie. Alle geïnteresseerden zijn welkom om langs de verschillende kraampjes te lopen en kennis te maken.

Om 20.00 uur begint het programma binnen in Het Nut. Na een welkom door burgemeester Harry Keereweer, kunnen alle aanwezigen zich verdelen over de ruimte. Hier liggen verschillende stellingen verspreid, waarover iedereen zijn of haar mening mag geven. Deze stellingen passen binnen het veiligheidsthema. Onderwerpen die aan bod komen, zijn veilige woon- en leefomgeving, bedrijvigheid en veiligheid, jeugd en veiligheid, fysieke veiligheid, integriteit en veiligheid.

PITCHES Terwijl iedereen rondloopt en meepraat over de stellingen, kunnen de aanwezigen korte pitches verwachten van de burgemeester, de politie, het OM en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Hierna krijgen alle bezoekers een eigen budget. Daarmee kunnen ze spaarpotten vullen, die verbonden zijn aan de verschillende veiligheidsonderwerpen. Zo wordt direct duidelijk waar voor hen de prioriteiten op het gebied van veiligheid liggen.

Nadat gezamenlijk de resultaten van de avond zijn bekeken, is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om na te praten. Bekijk het hele programma op: www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.