• Hot Club

Popquiz en jazzmiddag bij Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Cultureel Café Geldermalsen houdt komend weekend twee activiteiten. Op vrijdagavond 10 februari vindt om 20.00 uur een popquiz plaats en op zaterdagmiddag 11 februari is er van 13.00 tot 17.00 uur een jazzy Hot Club sessie. Dit alles vindt plaats in Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis.

Op vrijdagavond 10 februari is er bij Cultureel Café Geldermalsen een popquiz. De opzet is hetzelfde als van de eerdere pubquizavonden, maar de quiz gaat dit keer helemaal over popmuziek. Er komen allerlei soorten en stijlen muziek voorbij, waardoor alleen het beluisteren van de vele fragmenten al een lust voor het oor is. Er zijn verschillende categorieën, zoals 'het kind van de rekening', 'het fluitje van een cent' en 'wiejee is de deejee'.

De opzet van de quiz is dat er vooraf of ter plekke teams gevormd worden. De maximale teamgrootte is 8 personen. De prijs van deze avond is ook aantrekkelijk: het winnende team krijgt de drankrekening cadeau, met een maximum van 100 euro. Bovendien is er een prachtige wisseltrofee. De popquiz start om 20.00 uur. Deelnemers worden verzocht op tijd aanwezig te zijn, want tussentijds instromen is niet mogelijk. Deelname is gratis.

Jazzmiddag

Op zaterdagmiddag 11 februari is er tussen 13.00 en 17.00 uur akoestische jazz in Le Mélangeur. 'Hot Club muziek' is een verzamelnaam voor gypsy jazz, vooral bekend geworden door het Quintette du Hot Club de France. Django Reinhardt en Stephane Grappelli maakten deze stijl beroemd in de jaren '20 van de vorige eeuw. Kenmerkend voor de Hot Club-stijl zijn de stuwende gitaren, de gepassioneerde nummers en de razendsnelle solo's. Niet alleen de gitaar heeft deze jazzy middag een rol, ook de contrabas, viool, klarinet, accordeon en zang. Nummers worden ter plekke voorgesteld, muzikanten wisselen steeds van plaats en er wordt alleen akoestisch gespeeld. Deze swingende sessie wordt ieder kwartaal georganiseerd. Deze swingende sessie wordt een keer per kwartaal georganiseerd, sessieleider is Melvin Könings op contrabas.

Kijk voor meer informatie en het programma van Cultureel Café Geldermalsen op: www.cultureelcafegeldermalsen.nl